Za Borac - još samo mjesec dana nade!

Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Borac održana je juče, na kojoj je su doneseni bitni zaključaci za budućnost crveno-plavih. Za 1. jul zakazana nova sjednica, a do tada je ostalo 30 dana za "konačno rješenje".

Fudbal 02.06.2015 | 13:00
Za Borac - još samo mjesec dana nade!

Za Fudbalski klub Borac, koji se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, narednih 30 dana biće od presudnog značaja za dalju budućnost kluba sa Gradskog stadiona.

Na juče održanoj sjednici Skupštine kluba, nije se previše raspravljalo o ostavkama čelnika banjalučkog premijerligaša, koje ostaju na snazi.

Konačne odluke biće donesene 1. jula, za kada je zakazana izborna Skupština, na kojoj će se odlučivati o daljoj sudbini "Velikana iz Platonove ulice" iako je jasno da Draško Ilić više ne može biti prvi čovjek Borca zbog "sukoba interesa".

Delegati Skupštine na današnjoj sjednici donijeli su šest zaključaka:

1. Formiran je tzv. Pregovarački tim od pet ljudi: Draško Ilić, Darko Ljubojević, Dejan Travar, Mićo Milovanović i Predrag Zgonjanin. Oni će pokušati do 1. jula, tj. do nove Skupštine, da razgovaraju sa državnim vlastima na svim nivoima, sa svim ljudima iz privrede i onima koji bi mogli pomoći da se spasi klub i iznađu rješenje kako da opstane najtrofejniji fudbalski klub Republike Srpske.

2. Od zakonodavnih tijela klub će tražiti da se promijeni nacrt zakona o sportu.

3. Tražiće se poništenje rješenja od Grada Banjaluke za Gradski stadion. FK Borac želi da vrati stadion Gradu, zbog nemogućnosti plaćanja njegovog održavanja.

4. Potrebno je ubrzati rješavanje pitanja pomoćnog terena, tj. završetka radova na istom, kako sredstva dobijena od UEFA ne bi bila izgubljena.

5. Sve ponuđene ostavke važe do izborne Skupštine 1. jula.

6. Apeluje se na javnost, novinare, navijače i sve koji mogu pomoći da se do 15. jula skupi 140.000 KM, kako bi Borac sačuvao status premijerligaša, odnosno bio žrijeban za narednu sezonu Premijer lige BiH.

Sve zaključke delegati Skupštine Borca jednoglasno su prihvatili.

Svim ovim zaključcima prethodila je veoma ozbiljna rasprava u kojoj su učestovali mnogi članovi Skupštine i u kojoj su predstavnici medija stekli utisak da ova garnitura vlasti "stvarno želi da pomogne klubu" u njegovom ozdravljenju.

Na kraju su to dokazali i svojim izvještajima o finansijskom radu, kao i u radu Upravnog odbora koji su jednoglasno usvojeni iako je bilo i mišljenja da "da je ova uprava radila dobro, ali nedovoljno".

"Ilić i njegov tim nisu dovoljno animirali ljude koje je trebalo aninmirati da Borac konačno stane na zdrave noge, ali moram da priznam da su mnogo dobrog uradili što pokazuje brojke i protiv sam njihove ostavke", rekao je Milorad Slavnić, dugogodišnji direktor Borca a sad član Skupštine kluba.

Član UO Banjalučana Predrag Zgonjanin je istakao kao predsjednik Unije poslodavaca da više "niko nikom na lijepe oči neći dati ni jednu jedinu marku" i da svi koji misle da mogu bolje, odmah im stavlja svoj mandat na raspolaganje, kao što je kompletna uprava ponudila svoje ostavke i ranije.

"Znate šta ljudi iz privrede meni kažu kad ih pitam da doniraju novac u Borac? Pitaju me koliko ste vi ukrali jer tako doživljavaju naš klub, kao rupu bez dna! Borac danas nema imovinu, ima samo dugove i svoje slavno ime".

Riječ je potom uzao i Goran Raca, koji je pomoćnik ministra za omladinu i sport u Vladi Srpske, potpuno podržavši prijedloge zaključaka, koji su naknadno usvojeni jednoglasno.

"Učiniću sve što je u mojoj moći da spasimo naš Borac"!

Novi članovi Skupštine Borca
Draško Ilić je na početku sjednice naveo da je sadašnji saziv "osvježen" sa sedam novih članova, koji su na mjestima delegata zamijenili "neaktivne predstavnike gradske uprave, koji nisu pokazali želju da pomognu Borcu". Novi članovi su: Jovan Rosić, Goran Đukić, Oliver Gačić, Goran Trninić, Siniša Trninić, Goran Talijan i Vlado Rosić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bluka

02.06.2015 11:36

Ma ni feninga ne treba dati. Nek daju ovi sto su ga unistili.

ODGOVORITE
Name

fudbal

02.06.2015 12:29

Nije mi jasno zasto u RS-u,jedini klub koji ima jaku historiju,stadion i sve sto mu je potrebno da se bori PL unisti.Kada pogledas kod Hrvata Siroki Brijeg ulazu u njega i jedan je od najacih klubova,Sarajevo kod Bosnjaka,ali kod vas Srba nista!!!Drago mi je vidjeti da je RK Borac uspio skinuti RK Bosna skinuti sa trona.Daj malo Srbi uozbilji te se i nedajte svoj Biser grada!!!

ODGOVORITE