FSS o namještanju: Spisak UEFA ide u tužilaštvo!

Fudbalski savez Srbije ostao je "zakopčan" povodom dokumentacije UEFA u vezi sa sumnjama da su nameštene utakmice Jelen Superlige, a svi izveštaji evropske kuće fudbala prosleđeni su srpskom tužilaštvu.

Fudbal 02.06.2015 | 14:00
FSS o namještanju: Spisak UEFA ide u tužilaštvo!

"Jednoglasno je zaključeno da svi zvanični dokumenti UEFA, kao i rezultati interne istrage komesara za integritet Milivoja Mirkova budu poslati tužilaštvu na dalji postupak. Članovi Izvršnog odbora FSS neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvaničnog organa Republike Srbije. Istovremeno, usvojena je inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica", piše na sajtu naše kuće fudbala.

Takođe, predsednik FSS Tomislav Karadžić je najavio vanrednu sednicu Skupštine FSS u prvoj polovini jula na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila eventualni izbori na svim nivoima.

"Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti", poručio je Karadžić.

Na sednici Izvršnog odbora razmatrala aktuelna situcacija u Fudbalskom savezu Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i Marjan Rnić, član IO FSS. Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS dao ovlašćenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine.

Komentari / 0

Ostavite komentar