Konte hoće da vodi ''Azure'' i na SP 2018.!

Predsjednik Italijanskog fudbalskog saveza Karlo Tavekio potvrdio je da je Konte nedavno podnio zahtjev za produženjem ugovora.

Fudbal 02.06.2015 | 12:40
Konte hoće da vodi ''Azure'' i na SP 2018.!

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte želi produžiti svoj ugovor s italijanskim fudbalskim savezom za još dvije godine kako bi vodio ekipu i na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Predsjednik Italijanskog fudbalskog saveza Karlo Tavekio je potvrdio da je Konte nedavno podnio zahtjev za produženjem ugovora.

Tavekio je dodao da ne može ništa uraditi po tom pitanju dok ne bude znao hoće li biti ponovo izabran na svoju poziciju.

"To je nešto o čemu ćemo odlučiti naknadno", rekao je prvi čovjek italijanskog fudbala.

Konteov ugovor završava naredne godine nakon kraja Evropskog prvenstva u Francuskoj. Nakon što je na selektorskoj klupi zamijenio Ćezarea Prandelija, Konte je bez poraza na kontu s pet pobjeda i tri neriješene utakmice.

Njegov status takođe, ovisi i o ishodu istrage o namještanju utakmica koje vode tužioci u Kremoni. On je osumnjičen za sportsku prevaru tokom vođenja Sijene 2010/11. godine. Ukoliko se sumnje pokažu tačnim, Konte bi mogao ostati bez posla.

Komentari / 0

Ostavite komentar