Demanti Sonje Rubež

Dana 16.05.2015. godine na portalu BN objavljen je tekst pod naslovom "Kako "zarađuje" Vito Popović" u podnaslovu teksta je napisano "U sjeni afere "Birač" u kojoj je opljačkano 700 miliona evra, ostala je priča o advokatskom nepotizmu i sukobu interesa koja ozbiljno baca sumnje na sudski spor koji su vodile ''Ukio banka'', s jedne strane, i ''Birač'' i ''Alumina'', s druge strane."

Republika Srpska 01.06.2015 | 11:44
Demanti Sonje Rubež

Dalje u tekstu je navedeno "Pored domaćih pravnika, Nenada Rubeža i njegove supruge Sanje Rubež, koji su svih proteklih godina zastupali „Ukio banku" i radili za Litvance u Fabrici glinice „Birač", a potom branili interese „Birča" i osporavali ugovore o hipotekama..."

U tekstu su objavljene netačne informacije a sam tekst je napisan na način da vrijeđa ugled. Informacije koje su objavljene nisu tačne niti potkrijepljene bilo kakvim dokazima, obzirom da su netačne dokazi i ne mogu postojati. Budući da sam 11. 08. 2014. godine pisala BN televiziji sa zahtjevom da objavi moje reagovanje na pismo Dragana Čavića koje je objavio isti portal i po kojem je pokrenut sudski spor, imali ste podatke koje ste trebali provjeriti, ali niste.

Ovaj članak nije u skladu sa kodeksom i na najgrublji način vrijeđa moj ugled čast i dostojanstvo. Posebna težina teksta jeste što se neistinite informacije ponavljaju na vašem portalu.

Nikada nisam zastupala "Ukio banku" ni u jednom predmetu, te takva informacija može da prouzrokuje štetu kako meni tako i kompaniji u kojoj sam trenutno zaposlena. 

Zahtijevam da BN portal objavi demanti uz izvinjenje zbog neistina i konotacija u vašem tekstu.

Diplomirani pravnik Sonja Rubež

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

UciteljButen

01.06.2015 11:11

Gospodja Sonja je potpuno u pravu. Ona nikada nije zastupala interese Ukio banke vec iskljucivo finansijske interese porodice Rubez.

ODGOVORITE
Name

Sime

01.06.2015 11:38

Tacno je da necete naci njedan dokaz protiv nje jer je ista sve gurala Litvancima na potpis a dokumenta koja je ona potpisala je odnjela kuci i ko zna ...a troje clanova porodice je direktno muzlo Glinicu tolike godine i to ogromnim sumama novca, citav ZV to zna!!!!!!

ODGOVORITE
Name

viki

01.06.2015 14:28

Svima koji komentarisu neka Bog da zdravlja srece i uspjeha za njih i njohove porodice onoliko koliko ima istine u njihovim komentarima. Ja sigurno znam istinu a vi ?

ODGOVORITE