Mektić: Od istine mnogi strahuju

„Moramo priznati i suočiti se s činjenicom da imamo terorizam u BiH i da ga moramo početi hitno rješavati. Ako ga budemo, u političkom smislu, gurali pod tepih, zabijali glavu u pijesak, onda samo sebi nanosimo štetu i bavićemo se posljedicama“, izjavio je za "Dnevni avaz" Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Bosna i Hercegovina 31.05.2015 | 11:56
Mektić: Od istine mnogi strahuju

On je dodao da je, osim terorizma, ključni problem u BiH borba protiv korupcije, te najavio da će biti riješene krupne afere u BiH. 

„Niko neće biti pošteđen, ne samo u Republici Srpskoj, nego ni u Federaciji BiH. Neće tu biti nedodirljivih. Zato me se i boje, jer namjeravam otkriti nove afere. Stotine miliona maraka se iznose iz BiH raznim transferima na neke račune kojima niko ne može stati u kraj, niti se zna kome one idu“, rekao je Mektić.

Osvrćući se na svoju raniju izjavu da su određeni političari i biznismeni iz RS uključeni u seks-aferu u Portorožu, on je rekao da ta priča nije završena. „Ovo je tek početak. Sve će uskoro biti razjašnjeno“, naglasio je Mektić.

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

Srbi muslimani se stide

31.05.2015 10:04

Dževad Galijašević kao Bošnjak ne treba da vodi srpsku politiku.Neka se prvo pošteno izjasni Srbinom i neka to ostane za cijelog života, kao što sam i sam Srbin iz muslimanske tradicionalne familije.Prvo treba da se svrstaš u srpski narod, pa da onda vodiš srpsku politiku.Dževad je bruka i stramota i za Srbe muslimane i oni se stide toga što radi.

ODGOVORITE
Name

ih i ti ga lupas

31.05.2015 16:05

Musliman ili Srbin? Jarane mjesas leptire i ribe.... Skontaj se malo.

Name

Zero

31.05.2015 17:53

Ja mislim da bi što više Srba trebalo da predju na Islam i tako završimo sve dileme. Danas promjeniti vjeru je In.

Name

predsjednik

31.05.2015 10:04

Ako nastavis da radis svoj posao kako treba, bices najveca licnost u RS i mozes se komotno kandidovati za predsjednika RS ako naredis hapsenja ovih kriminalaca iz SNSDa!

ODGOVORITE
Name

niko i nista

31.05.2015 10:08

COVJECE STA PRICAS ; TI MORAS DA OTKRIJES ISTINU ZA TO SI PLACEN !

ODGOVORITE
Name

Ostoja

31.05.2015 10:39

Naravno da ce otkrit. Njemu to nece bit problem, vjerujem da je on na toj jahti drzao svijecu dok je pribavljao dokaze.

Name

Vasilije

31.05.2015 10:08

Hvala Bogu dragom da se našao čova koji će,zajedno sa ostalim iz Saveza za promjene,da razotkriva kuda ide novac od osiromašenog naroda,koji je GLADAN!A bagra se razmeće,bez stida i srama!Bravo za ovakav čvrst stav,ministre Mektiću!

ODGOVORITE
Name

Srbi muslimni

31.05.2015 10:09

Srbima muslimanima nisu potrebne ličnosti poput Dževada Galijaševića koje se prodaju za novac da bi pljuvali po muslimanima.On samo sramoti poštene Srbe muslimane koji nisu Srbi radi novca.Dobro je što je javno rekao da je Bošnjak, barem nije Srbin, da još više sramoti Srbe muslimane.

ODGOVORITE
Name

Srbi muslimani

31.05.2015 10:20

Srbin sam iz uvjerenja i niko ne treba da mi plaća za moje srpstvo, kao što se plaća Dževadu Galijaševiću da za novac kao Bošnjak pljuje po muslimanima.

Name

ja

01.06.2015 10:46

Jus primae noctis ili droit du seigneur, je pravo prve bračne noći, zapravo pravo bega (ili rjeđe age) da provede jednu noć sa budućom ženom svoga kmeta (mladom i seksualno privlačnom) nakon čega bi je predao dalje kmetu, iako se ovo moglo izbjeći otkupom (plaćanjem izvjesne sume novaca). To pravo je široko praktikovano u Evropi i posebno u zemljama Otomanske Imperije (provincije Otomanske Imperije su bile: Grčka, Bugarska, Srbija , Bosna) sve do kraja devetnaestog vijeka. Na dan udaje hrišćanska (vlaška) mlada bi bila posjećena od strane jednog begovog (aginog) predstavnika obično u počasnoj pratnji jednog odjeljenja vojnika. Predstavnik bi zatim odveo mladu do begove (agine) kuće đe bi provela dan i noć a zatim bi je otpratio nazad njenoj kući u jutro na dan vjenčanja. Da li se po vašem mišljenju, ovo pravo prve bračne noći, tako rado prakticirano, odrazilo i na genetiku, na mentalitet dragih susjeda ?

Name

Banjalučanin

31.05.2015 10:09

Samo radi posao ministre.

ODGOVORITE
Name

plavi grujica

31.05.2015 10:11

Poštovani ministre ako znaš istinu a ćutiš znači da i ti nisi bolji od političara koji podržavaju terorizam.

ODGOVORITE
Name

Problem

31.05.2015 10:15

Milorade odbije li ti Lukac poslusnost kao sto je Jovicic u pravom si problemu. Jovicicu pozdrav a Lukacu poziv . Imas sansu da se iskupis za svoje minuse. U ratu si bio na pravoj strani , kapa dole . Podrzao si Babu i ovog laktaskog biznismena kad nije trebali . Sad se iskupi za to Dragane i bog ce ti oprostiti ! Para je bilo i bice , nisi papak napravices !

ODGOVORITE
Name

SAŠA

31.05.2015 10:19

Mektić - ministar bezbjednosti!!! - je opet kazao kako nešto zna, ali ne želi da kaže... Strašno...oni medije koriste kako bi se međusobno ucjenjivali...zbog ovoga se, u normalnim zemljama, leti s funkcije i završava pred sudom zbog utaje dokaza, klevetanja i ucjenjvanja....

ODGOVORITE
Name

justice

31.05.2015 11:09

Da li znas za sta sluzi Tužilaštvo, pa sudovi, pa tek onda presude? Pa nece ministar da tuži i sudi i izriče presude. Kako uvijek najneobrazovaniji sloj drustva sebi daje za pravo da komentarise nesto u sta se ne razumije!

Name

BOA

31.05.2015 11:11

A ko kaze da nije podatke predao Tuzilastvu. Zna on sta radi.

Name

Vasilije

31.05.2015 10:22

Re za Niko i ništa, i ranije su bili plaćeni ministri da otkrivaju sva zlodjela prema vlastitom narodu,pa jesu li?Radili su na prikrivanju istih,jer je to baja sa svojim pajtosima naređivao.Shvataš razliku.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

31.05.2015 10:25

Otkrij istinu za orgijanje!Da znamo ko koga.

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

31.05.2015 10:30

PAZI šTA KAžE MINISTAR BEZBJEDNOSTI BIH: " raspolaže dokazima koje ima o političarima iz RS koji su ..., učestvovali u seks-aferi, njihovim nezakonitim radnjama te o osobama koje iz BiH iznose stotine miliona maraka na tajne račune", I "stotine miliona maraka se iznose iz BiH raznim transferima na neke račune kojima niko ne može stati ukraj, niti se zna kome one idu". HEJ ČOVJEČE, DA LI SI TI SVJESTAN KOJE KONSTATACIJE IZNOSIŠ A DA JOŠ UVIJEK PO TOME NE PREDUZIMAŠ NIŠTA. TI SI MINISTAR BEZBJEDNOSTI BIH. ŠTA ČEKAŠ, ZAŠTO TE DOKAZE NE PREDAŠ TUŽILAŠTVU I INSISTIRAŠ NA PROCESUIRANJU SLUČAJEVA. OVAKO, AKO NASTAVIŠ DA SAMO PRIČAŠ A NE PREDUZIMAŠ NIŠTA, TI ĆEŠ (PRIZNAO ILI NE) POSTATI NJIHOV SAUČESNIK U KRIVIČNOM DJELU KOJE SE ZOVE "PRIKRIVANJE KRIVIČNIH DJELA I UČIONIOCA". OVAKO, MUČENIČE, IZLAZI S TIM DOKAZIMA U JAVNOST I, PRIJE SVEGA, PRED NADLEŽNO TUŽILAŠTVO, INAČE ĆE TEBE OPTUŽITI DA ŠTITIŠ ZLOČINCE (OVI O KOJIMA GOVORI NISU NIŠSTA DRUGO NEGO ZLOČINCI PREMA VLASTITIM GRAĐANIMA). DA NE BUDE DA ZLOČINCE SAMO PLAŠIŠ DA ONI NE BI U JAVNOST IZNIJELI TVOJ PRLJAVI VEŠ. NADAMO SE DA NIJE TAKO I DA TI TOG PRLJAVOG VEŠA NEMAŠ, ALI ŠTO PRIJE MORAŠ DA IZAĐEŠ IZ TOG "REKLA KAZALA", I PREĐEŠ NA KONKRETNA DJELA. INAČE ĆEŠ IZGUBITI POVJERENJE KOJE OČITO STIČEŠ KOD GRAĐANA (PA I KOD MENE), I UTOPITI SE U SIVILO NAŠE POLITIČKE SVAKODNEVNICE.

ODGOVORITE
Name

e moj pravnice

31.05.2015 12:53

Saznanje o postojanju krivicnog djela,a njegovo prikrivanje je takodje krivicno djelo,ako se nista ne preduzme povodom ovih izjava inspektora,Mekte onda je ili lagao ili nije predocio dokaze koji postoje.Sad Mekta nema izbora morace sve da dokazuje sto je rekao ako bude istrage i ako zeli da ga narod ozbiljno shvati!

Name

p

31.05.2015 16:35

Ljudi,bitno je da covjek zna sve i da ima dokaze,ceka se da se preuzme Sipa(Zupcu jos 2-3 mjeseca traje mandat) jer zbog hrvatskih glasova u Nadzornom odboru ne mogu ranije da ga skinu.Tek onda treba da krenu pažljivo pripremane akcije,bez propusta,jer samo tako krupne ribe mogu pasti!

Name

Crni Gruja

31.05.2015 17:06

Ovaj lik baš smara. Samo priča šuplju priču i ne radi ništa konkretno. U svakoj normalnoj zemlji ministar bezbjednosti se oglašava tek nakon akcije policije i tužilaštva. A ovaj naš upozorava kriminalce.

Name

Cudo

31.05.2015 10:32

Ja ne mogu da vjerujem ko nama vodi ministarstva, tj. ko su sve ministri,ovo nikad ovako nije bilo. Ko je ovaj Mektic, sta je on, sta ga kvalifikuje da bude ministar? Kaze kako nece biti nedodirljivih, pa pobogu, to je onaj standardni sablon, covjek pojma nema o svom poslu, dajte ljudi, nemojte biti ovce, mislite glavom, bez obzira na stranacku pripadnost, ovaj covjek nije kvalifikovan, zalosti...

ODGOVORITE
Name

MODRICA

31.05.2015 10:35

BRAVO MEKTICU NAPOKON SVJETLOST NA KRAJU TUNELA MOLIMO TE DA ISPITAS AFERU SLJUNAK TESKU DESETINE MILIONA U KOJOJ SU UKLJUCENI POLITICARI I DIR. JAVNIH PREDUZECA A I STRANE FIRME TJ STRABAK I DOMACA EUROASFALT KOJI SU POKRALI IZ KORITA RIJEKE BOSNE I SAVE PREKO 3 MIL M3 SLJUNKA NA OSNOVU LAZNIH DOZVOLA ZA VADJENJE SLJUNKA OD VODA SRPSKE JER NA TO NISU IMALI PRAVO JER TO JE POD NADLEZNOSCU KOMISIJE ZA KONCESIJE I MINISTARSTVA INDUSTRIJE I ENERGETIKE A SA TIM SLJUNKOM JE NAPRAVLJENA CIJELA TRASA SVILAJ ODJAK I TO KRSECI PROJEKAT TACNIJE TU SU SE UVEZALI KRIMOSI SRPSKI BOSNJACKI I HRVATSKI A CESTE OKO MODRICE I VUKOSAVLJA SU UNISTENE OD PRETOVARA GDJE SE VOZILO I PO 25 M3 TJ 50 TONA SLJUNKA TU SU UMJESANI I POLICIJA I SIPA DA SE SVE ZATASKA DA NE BUKBE AFERA A I SADA U OVOM MOMENTU KRADU SLJUNAK POZZ I ZELIMO VAM PHNO USPJEHA MINISTRE NAROD MODRICE I OKOLINE

ODGOVORITE
Name

podrska

31.05.2015 10:36

Podrska Mekticu. Ni po babu ni po stricevima. Mikovic iz sds pokro nevesinjsku opstinu i obruko stranku.razne malverzacije izgradnja ulice.majdan krada nevidena.ciscenje snjega.lopov zestok svi znaju.glavna tema trenutno u gradu njegovi poduhvati lopovski za koje svi znaju

ODGOVORITE
Name

Ostoja

31.05.2015 10:36

Blagos nama, sad kad ministar bezbjednosti otkrije ko je koga na jahti povalio morat ce mo prosirit zatvorske kapacitete a to znaci da ce bit primanja novih radnika u zatvorsku sluzbu. Eto prilike za ne zaposlene, juris na budzet.

ODGOVORITE
Name

valter

31.05.2015 10:37

Iskreno i pošteno ! Svaka čast gospodine !

ODGOVORITE
Name

Boki

31.05.2015 10:39

Cuj nevalja vam Galijasevic.Covjek bio u armiji muslimanskoj oficir.Vjerovatno veci borac od vas svih koji ovde nesto pisite.Normalno boli vas istina koju covjek kaze a niko od bosnjackih politicara nema ni jednog argumenta da pobije njegove tvrdnje.Samo napred ministre

ODGOVORITE
Name

LAKTASI

31.05.2015 11:00

AJD STO TAJ NAS INTEGRAL STANKOVIC ORGIJA PO PORTOROZU I ITALIJI ALI MINISTRE ON ORGIJA I JE.E NAS PO LAKTASIMA I OKOLNIM SELIMA STO PREKOPAVA NJIVE ORANICE I VADI SLJUNAK A NAMA OSTAVLJA BARE TZV STARACE ZA UZGOJ KOMARACA I TO SVE RADI U DOSLUHU SA OPSTINSKOM VLASCU INSPEKCIJOM I POLICIJOM I NADLEZNIM MINISTARSTVIMA PA NA POMOLU JE KUPOVINA JOS KOJE JAHTE KRADJOM MINERALNIH SIROVINA RS TE VAS POZIVAMO DA DA OVO STO PRIJE ZAUSTAVITE JER OVO JE LAKO DOKAZIVO I SAV SLJUNAK IDE NA AUTO PUT ZA PRNJAVOR A ON NEMA DOZVOLE JER ON JE OKUPIRAO I NJIVE I VRBAS OVO JE EKOLOSKA KATASTROFA STA OVAJ RADI TJ ORGIJA PO NJIVAMA I KRADE DA BI MOGAO ORGIJATI I U PORTOROZU

ODGOVORITE
Name

borac RS

31.05.2015 11:14

Svaka cast ministre, izadjite u javnost sa kriminalom ali vas molim pripazite na svoj zivot jer da bi sacuvali Dodika, plaćenici su spremni na sve.

ODGOVORITE
Name

samo nagadjam

31.05.2015 12:13

Narode samo bih da vas nesto pitam? Zar ovi politicari koji se sumnjiče nisu amnestirani,tj.sve dok su na vlasti ne mogu biti uhapseni.A onda kada siđu sa vlasti pravac Rusija ili Srbija i onda tresla se gora rodio se miš.

ODGOVORITE
Name

realan

31.05.2015 12:18

Pa reci vise g. ministre, sta taktiziras ako imas sta da kazes, ali mislim da nemas sta iznijeti u javnost.

ODGOVORITE
Name

smjena

31.05.2015 12:19

Ti bi po meni ministre morao biti sto prije smijenjen, inace onaj sto te postavio izgubice priliku da ikad vise ikog postavlja bilo gdje.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

31.05.2015 12:23

Ako posle ovakve bombasticne izjave ne bude Tuzilastvo BiH preduzelo nista kazem namjerno Tuzilastvo BiH jer Tuzilastvo u manjem entitetu je svako lakijevo onda su izjave samo udarac u prazno ministra.

ODGOVORITE
Name

SRBENDA

31.05.2015 12:27

Ministre, sve mi se čini kao da je došlo tvojih 5 minuta, ali 5 minuta slave i prepucavanja sa drugom stranom. Iz tvojih izjava može se zaključiti da znaš sve, da imaš sve dokaze ali da nas držiš na vatri i da ćeš nekad to nešto otkriti. Kreni da radiš, ucjenjuješ njih da oni ne bi ucjenjivali tebe.

ODGOVORITE
Name

Vendeta

31.05.2015 12:29

Tuga, čemer i jad. Ministar bezbjednosti u toku istrage iznosi ovakve informacije u javnost (ometa istragu). A tek što viče na druge i što drugi viču na njega :) Pogledajte malo njegovo izražavanje.

ODGOVORITE
Name

dragan bl

31.05.2015 12:50

Ministre nemojte okolo, trebate biti konkretni i decidni tekvo iznosenje informacija u javnost stice se utisak da niste odlucni da se borite protiv toga

ODGOVORITE
Name

Ilija

31.05.2015 13:51

To je intervju iz Avaza. Prenio ga je i vehabijski portal SAFF. Kada čujem neandertalce poput Mektebića onda vidim zašto mi Srbi nemamo prijatelje. Mi prijatelje napadamo i vređamo. Bolju sudbinu nismo zaslužili kada nam ovakvi vode MInistarstvo bezbjednosti.

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

31.05.2015 13:56

Pohlepa je prirodna osobina čovjeka, ograničena je jedino pohlepama drugih, pa zato i postoje zakoni da ograniče pohlepu među ljudima, da ne padne krv. Problem nastaje kada jedan ojača, jedan ili više njih, postanu družina. Onda oni poklapaju sve, uzimaju i otimaju, sa astala skidaju, iz očiju čupaju, kako to narod veli. Jači su, granice nema, i nema milosti. Drugi neka skapavaju, neka ginu, ili neka se smiču, ako će da žive i gamižu.

ODGOVORITE
Name

miki

31.05.2015 14:24

Ucuti poturice.Sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

nikola

31.05.2015 15:47

Ako Galijaševića plaća Dodik da pljuje po Muslimanima ko Tebe ministre plaća da pljuješ po Srbima?????????????????

ODGOVORITE
Name

Meteorolog

31.05.2015 16:49

Nema ništa od istrage dok ovaj to najavljuje. Imam osjećaj da im preko medija šalje neka upozorenja da bi sarađivali. Od kad je sjeo u ministarsku fotelju samo najavljuje kao meteorološku prognozu, nema ništa od toga.

ODGOVORITE
Name

JADNA

31.05.2015 17:05

JADNA MAJKO, NAMA NEMA POMOĆI. PA MI DAJEMO PODRŠKU MEKTIĆU KAO DA JE SVJETLO NA KRAJU TUNELA, A ČOVJEK PRIČA PRIČU KOJA VEZE NEMA SA NJEGOVIM OVLAŠĆENJIMA. SVI MOŽETE PROČITATI U ZAKONU O SAVJETU MINISTARA OVLAŠĆENJA MINISTRA BEZBJEDNOSTI, A ONA SU RAVNA NULI, JER TAMO PIŠE DA MINISTAR NEMA PRAVO DA SE MIJEŠA U OPERATIVNE POSLOVE POLICIJE VEĆ SAMO VRŠI POLITIČKI NADZOR. DAKLE ON MOŽE MALO VIŠE OD BILO KOG GRAĐANINA OVE NAPAĆENE DRŽAVE. ZATO MEKTIĆU NE LUPAJ I NE LAŽI OVAJ JADNI NAROD.

ODGOVORITE
Name

kameleon

31.05.2015 17:16

Mektiću te dokaze sastavi sa Bosićevim i tada će imati puni politički efekat. Jedino vam to i služi za dnevna politička prepucavanja. Ako si od struke dobro znaš gdje se dokazi o izvršenim krivičnim djelima dostavljaju. To ko je koga j... na jahti ostavi za žutu štampu.

ODGOVORITE
Name

da

31.05.2015 17:32

Samo da ne lazes samog sebe,bilo bi nade narodu da ces uspjeti u svom poslu za koji si placen.

Name

seve

31.05.2015 22:04

Mene iskreno zanima ko je koga j... na jahti i da li su se snimali,demokratsko smo društvo nek se zna ko j...za naše pare.

Name

re snaga naroda

31.05.2015 17:46

Dokazi se moraju u potpunosti obezbjediti. Jedan gaf, i sve pada u vodu.

ODGOVORITE
Name

Djoka

31.05.2015 18:25

Odavno glupljeg ministra nisam cuo/citao, upozorava one koji su zgrijesili da im se sprema igranka. E ministre, stvarno si panglu.

ODGOVORITE
Name

MORAM RECI

31.05.2015 18:32

ZA OVOGA IZRODA MIKOVICA,DA JE TACNO SVI KAZU I DA JE OMOGUCIO KRADU AGREGATA OPSTINSKOG.PA DOKLE LJUDI VISE MOGU TAKO NISKO DA PANU.I DA TRANKU UNISTAVA I TO JE ISTINA SAMO DA NEBI ODGOVARO ZA KRIMINAL,JER MU REZIM OPRASTA I SPRDAJU SE SA BARBOM PO KAFANAMA NEVESINJSKIM

ODGOVORITE
Name

mahs

01.06.2015 12:51

Ministre uhapsite sudije i tuzioce koji podrzavaju kriminal i korupciju, eto vam primjer STRMICA granicni prelaz.SIPA je dostavila tuziteljstvu izvjesce jos 20100 , tko to drzi i zbog cega punih pet godina u latici da nista nije poduzeo a postoje svi dokazi o svercu, kriminalu, korupciji, nepotizmu, i umjesanosti visokopoliciskih sluzbenika granicne policije.

Name

snouden

31.05.2015 18:34

Ministre otvorite sverc korupciju i kriminal preko granicnog prelaza Strmica.Vidjecete najvecu korupciju i kriminal gdje su upetljani visoki zvanicnici granicne policije.Provjerite ko ga drzi u latici.Naravno od tuzilaca tuzilastva BiH.

ODGOVORITE
Name

SNOUDEN

31.05.2015 19:40

Samo da na pomenem da je SIPA NA OSNOVU IZJAVE SVEDOKA POLICAJACA SPROVELA ISTRAGU I DOSTAVILA IZVJESTAJ TUZILASTVU BIH jos 01.06,2010 godine. Ministre nije li to podrska kriminalu i korupciji od strane tuzilastva. Pa policajcu koji je to razotkrio i prijavio je preceno smrcu i njemu i pordici i drzava i tuzilastvo godinama cute o tom strasno da strasnije ne moze biti. Tuzioca koji to skriva odmah u zatvor i za jaja objesiti!

Name

SALE

31.05.2015 20:55

Ovo je skandalozno. Zna li ovaj covjek kako se ponasa jedan ministar. Ova drzava je propalaaaaa

ODGOVORITE
Name

Crni

01.06.2015 02:02

To je tvoj posao radi ga kako treba ili ćeš i ti sa ološima

ODGOVORITE
Name

best

01.06.2015 07:54

Osam mjeseci od izbora igra neku svoju igru, umjesto da opravda ono za šta mu je narod dao glasove, koji je gladan i bez marke u đžepu koji život znači u ovom nikakvom životu koji je kulminiro do dna.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

01.06.2015 09:44

Rezultat a ne priče u medijima. Ako imaš saznanja, naloži otvaranja istraga. Posmjenjuj one koji opstruiraju istrage.

ODGOVORITE