NEM - baraž: HSV - Karlsrue 1:1!

Fudbaleri Hamburger SV i Karlsruea remizirali su u prvom meču baraža Bundeslige – 1:1 (0:1).

Fudbal 29.05.2015 | 13:40
NEM - baraž: HSV - Karlsrue 1:1!

Rezultatom svakako može da bude zadovoljniji domaći tim, pošto su gosti posle 45 minuta igre imali rezultatsku prednost, inicijativu, a pogodili su i dve prečke na startu drugog dela igre.

Gosti su poveli već u četvrtom minutu, a, da sve bude gore po domaćina, strelac je bio produkut omladinske škole HSV Rovan Henings – koji je sjajnim udarcem sa dvadesetak metara pogodio dalji ugao gola.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Karlsrue posle desetak minuta igre u nastavku propustio dve fenomenalne prilike da stigne do dva pogotka prednosti i praktično zapečati igru Hamburgu – ali je prečka u oba navrata sačuvala mrežu Renea Adlera.

HSV je lagano preuzimao kontrolu kako se meč bližio kraju, da bi Ivo Iličević u doneo izjednačenje svom timu. Posle centaršuta s leve strane, Hrvat je primiro loptu, odigrao dupli pâs sa Denisom Dikmejerom i smestio je u mrežu udarcem kroz noge defanzivca.

Ceo meč za domaćina odigrali su povremeni srpski reprezentativci Slobodan Rajković i Gojko Kačar.

Revanš meč na programu je 1. juna u Karlsrueu, kada ćemo saznati da li će Hamburger Šport Ferajn, jedini klub koji nikada nije ispadao iz elite, posle 52 godine igrati u drugoj ligi Nemačke.

Od ranije je poznato da su iz Bundeslige ispali Paderborn i Frajburg, kao i da će njihova mesta zauzeti Inglštad i Darmštad.

Komentari / 0

Ostavite komentar