"Policijska opsada" Tirane zbog Vučića

Premijer Aleksandar Vučić započinje dvodnevnu posjetu Tirani gdje će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i razgovarati sa predstavnicima udruženja Srba.

Srbija 27.05.2015 | 09:15
"Policijska opsada" Tirane zbog Vučića

Kako je najavila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, nakon ceremonije svečanog dočeka, premijer Srbije Vučić sastaće se sa premijerom Edijem Ramom, predsjednikom Bujarijem Nišanijem, zatim predsjednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posjete premijer Vučić završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Tokom drugog dana posjete predviđeno je učešće premijera Vučića na Ekonomskom forumu “Vienna Economic forum - Tirana Talks 2015", na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Sa premijerom u Tiranu putuje i potpredsjednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučićeva posjeta Tirani je već označena kao istorijska zbog činjenice da je to prvi dolazak jednog srpskog premijera u tu zemlju u istoriji.

Tokom zvanične posjete premijera Vučića Tirani, prvoj u istoriji, bezbjednosne mjere biće podignute na najviši stepen, kontrola će biti obavljana sa kopna i iz vazduha, a biće uključeni i pripadnici antiterorističkih jedinica, javili su albanski mediji.

Na terenu će, kako se navodi, biti angažovan veliki broj policajaca i gardista, pripadnika službi bezbjednosti, kao i pripadnika Državne direkcije za borbu protiv terorizma.

Kontrolu iz vazduha će, kako je najavljeno, obavljati vojni helikopteri.

Predviđen je i specijalni plan obezbeđenja Ambasade Srbije u albanskoj prestonici koja će praktično biti pod "policijskom opsadom".

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

27.05.2015 08:19

Sa srećom!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

27.05.2015 08:31

SA NJM JE ZORANA, NEMAM BRIGE!

ODGOVORITE
Name

rh

27.05.2015 08:37

Ako ovo preživi alal vera???

ODGOVORITE
Name

rh

27.05.2015 08:45

A ko je Zorica???

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

27.05.2015 09:06

Naredjenje iz Brisela, tresla se gora rodio se mis!!!

ODGOVORITE