Kraj skupštinske većine ili novi “papci”?

Narodna skupština Republike Srpske izglasala je Nacrte zakona koji se odnose na drugi set reformskih zakona i to tijesnom većinom, zbog čega je pitanje dana kada će se vladajuća većina raspasti, smatraju u opoziciji.

Republika Srpska 22.05.2015 | 23:30
Kraj skupštinske većine ili novi “papci”?

S druge strane iz vlasti poručuju da skupštinska većina ne samo da se neće raspasti, nego će i ojačati povećanjem broja poslanika.

“Skupštinska većina koju čine SNSD, DNS i SP je stabilna, izgubljena podrška Napredne Srpske neće naruštiti tu ravnotežu”, tvrdi predsjednik Kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Rrepublike Srpske Slobodan Protić.

Iz opozicije smatraju da vlast ne može da se uhvati u koštac sa problemima.

“I to postaje sve vidljivije zbog čega je samo pitanje dana kada će se ova vlast raspasti”, kaže poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović.

Slabost vlasti najbolje se vidi iz ovonedjeljnog skupštinskog zasjedanja, kada je ostvarena tijesna skupštinska većina za izglasane zakone i nacrte zakona poručuju iz PDP-a i SDS-a.

“To najbolje pokazuje način glasanja, zna se da je četvrtak dva sata dan za glasanje, njima nedostaju tri poslanika, priča se da skidaju poslanike sa infuzije da bi prisustvovali glasanju, da su po druge išli u Beograd, to sve je jedno veliko ruganje građanima Republike Srpske”, kaže poslanik PDP-a u NS Republike Srpske Miroslav Brčkalo.

Poslanik SDS-a u NS Republike Srpske Marinko Božović kaže:

“Sve ono što smo mi mogli da vidimo tokom skupštinskog zasjedanja pokazuje slabost vladajuće koalicije. Došao je neko i bukvalno naredio narodnim poslanicima iz vladajućih partija kako da glasaju, a prije toka jedva ih skupio”.

Iz stranke Napredna Srpska kažu da podršku vladajuća većina neće imati sve dok se ne riješi afera “Snimak” poznata još kao i afera “Papak”.

Afera kupovine poslanika mora u najkraćem periodu dobiti svoj epilog, zaključeno je u “Izazovima” BN TV.

(BN TV)

 

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

sds

22.05.2015 21:42

jbt ko sastavi ovu nasu listu ,na kraju ce mo svi biti papci...

ODGOVORITE
Name

Logika...

22.05.2015 21:42

Kad sam bio MALI hranili me starci "purom". Vele, jedi samo jedi porast ces i bit ces PAMETNIJI. Eto danas u poznim godinama sam pametniji... ali jos uvijek jedem puru...

ODGOVORITE
Name

Baltazar

23.05.2015 06:27

Čovjek stari da vidi kolika je budala.

Name

papak

22.05.2015 21:50

Šta kaže papak dok se ne reši afera ne podržava vladu.. A kad vlada ne ispoštuje neke parkove lične interese onda papak izdaje iz većine i pravi se kako je njemu do naroda.. Sve ove papke treba dobro proveriti sad i nakon mandata pa da vidimo koliko se stvorilo papkarske imovine za ovo malo mandata...

ODGOVORITE
Name

Mikishon

22.05.2015 21:56

Nema problema, papaka ce uvijek biti. Stevandic je sledeci. A bice ih jos. Drustvo i moralne norme su srozani do dna.

ODGOVORITE
Name

vuk

23.05.2015 09:58

Al svi papci uglavnom dolaze iz opozicije, a i ima izbora kad su u opoziciji svi papci niko se ne smije suprostaviti vlasti kad ih glavni Baja sve vrti oko malog prsta.

Name

tigar

22.05.2015 22:16

Nema ovdije srece ni sa pozicijom ni sa opozicijom. Svisu oni isti mlate praznu slamu da potrose vrijeme do izbora i opet sve ispocetka. Dok narod umire i bijezi iz ovoga pakla.

ODGOVORITE
Name

Ajvan

22.05.2015 22:46

Gledam g.Krsmanovica iz Foce..Pametan covjek. U Foci je stoka od naroda koja glasa za one koji jedne druge kupuju foteljama. U Foci inspekori sjede sa dilerima droge javno. Grle se i slave, imaju kuce,stanove,auta od 60 000 KM,poslovne prostore,kafice......I nikom nista ! A ti bijedni narode udaraj minuse ili pluseve...Dabogda sve vatrom izgorjelo ...SRAMOTA I JAD.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

23.05.2015 06:26

U Gradisci je isto tako.Najveci lopovi vode policiju u Gradisci.Uvezali su se i obican policajac im nista ne smije.Inspektor MUP-a Gradiske je ucjenjivao zenu slikama i porukama sa telefona koji je posten gradjanin nasao i predao mu kao policajcu da nadju ciji je.On je nasao zenu,citao poruke i trazio je 1100 km da joj ne kaze muzu.Zena ga nije smjela prijaviti komandiru u Gradisci jer su gori od njega.Otisla u Banjaluku.I oni dosli pa ga uhapsili.To je drustvo papaka koje je stvorio ovaj rezim.Morace se mnogo raditi da se sve to razvali.

Name

Neven

22.05.2015 23:06

Ko zadnji izadje iz RS neka ugasi svetlo..

ODGOVORITE
Name

gradjanin

23.05.2015 00:11

Okrenimo se Adamu i Naprednoj srpskoj,samo sa njima se može primati plata a ne raditi ništa!

ODGOVORITE
Name

Rudar III smjena

23.05.2015 03:12

Ko i kad ce da ode u zatvor radi poklanjanja privatnoj firmi sumnjivih vlasnika RUDNIK OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE. Prvo je unistena drzavna firma koja je raspolagala rudnikom, da bi se onda bez tendera i nadoknade rudnik poklonio "stranoj" privatnoj firmi koja je prije toga unistila nekoliko privatizovanih preduzeća u regionu. I svi to znaju. Sada je više od jedne trecine rudnika u rukama firme sa Kipra za koju se opravdano da je vlasnistvo jednog visokopozicioniranog politicara iz RS. Mali akcionari i bivši radnici prije nekoliko godina pokrenuli su sudski spor, po kome se do sada nista nije rijesilo. Navodno, SIPA ispituje slučaj i ima svu kompromitirajuću dokumentaciju o tome, ali neko još uvijek opstruiše pokretanje istrage. BRUKA I SRAMOTA I ZA DRŽAVU I ZA NAROD.

ODGOVORITE
Name

Jovo

23.05.2015 04:31

Baja kupi poslanika za tren oka. Upravo je naredio da direktori javnih preduzeca i fondova moraju da saberu kroz tenderske nabavke potrebnu kolicinu kesolovine. Tako da ih je sve upregno ako zele da drmaju svojim pozicijama i bogate se od tendera do tendera.

ODGOVORITE
Name

Ilija Sveti

23.05.2015 04:37

Nema nikakve logike da papak nosi sa sobom mandat i glasove biraca,zakon ne valja.To je isto kad bi igrac nosio sa sobom sve postignute golove kad prelazi u drugi klub,i da se to racuna drugom klubu.Glupost!!!

ODGOVORITE
Name

Djoka

23.05.2015 05:00

Rijesiti aferu PAPAK znaci kraj skupstinske vecine koalicije PAPAKA, znaci kraj vlade na cijem je celu PAPANKA koja zrno obraza nema, znaci ubrzano raspadanje (propadanje je vec utoku) SNSD-a, znaci Dodikov ubrzani politicki kraj sa veoma izvjesnim krivicnim epilogom. Branice se oni svim sredstvima, jer znaju i gdje su i sta su i sta ih ceka. To je sad samo pitanje vremena- zgadili su se svima, kupujuci, potplacujuci, lazuci- i to je ocigledno, treba se sjetiti kako je zavrsio Boris Tadic i DS u Srbiji, nema tu i nece biti neke velike razlike, sem sto ce neki Zavrsiti kao Sanader i njegovi saradnicvi

ODGOVORITE
Name

no1

23.05.2015 05:36

Papci se raskuvaju ogole do kosti i bace u smeće.

ODGOVORITE
Name

Foča

23.05.2015 07:21

Ako nas ovi ne spase neće niko!

ODGOVORITE
Name

kraj je

23.05.2015 10:26

Dosao papcima i pomagacima papak nevesinjski Mikovic rusio Tadica i Ivanica u kampanji. Ali sada istina isplivala pa onda rusio Bosica. Zato svi znaju pa je sada papak br.1 opstine Nevesinje. Prepao se istrage za mnogobrojne afere. Smeta mu Bosic.

ODGOVORITE
Name

tigar

24.05.2015 08:58

Gospodine odkazi internet, bilo bi ti od koristi prvo ne bi gubio vreme nesto bi radio a drugo za taj novac sto placas internet jeo bi bijeli hjeb i bio bi pametniji

ODGOVORITE