Paun: Čekamo finaliste Kupa i tempiramo formu za Urugvaj!

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je ekipa sa velikim nestrpljenjem iščekuje početak Svetskog prvenstva i premijerni meč protiv Urugvaja.

Fudbal 23.05.2015 | 14:40
Paun: Čekamo finaliste Kupa i tempiramo formu za Urugvaj!

Ekspredicija selekcije Srbije u sredu je doputovala na Novi Zeland, gde će igrati u D grupi šampionata sveta igrati protiv Urugvaja, Malija i Meksika.

"Odradili smo već dva treninga na Novom Zelandu i zadovoljan sam načinom na koji su igrači podneli ove ekstremne napore i prilagodili se uslovima. Na drugom treningu više se osetio umor, što je i logično, a potpuno prilagođavanje očekujemo tek od ponedeljka, nakon prijateljske utakmice sa Amerikom. Imamo mir, preko potreban da se dobro skoncentrišemo na ono što nas čeka, a one najfinije tehničko-taktičke radove odradićemo kada nam se priključe još trojica igrača, Andrija Živković, Nemanja Mandić i Ivan Šaponjić. Očekujemo ih tek u subotu ujutru po lokalnom vremenu, a kad stignu videćemo koliko na njih mogu da računam u prijateljskom duelu sa Amerikom dan kasnije", rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je poručio da će zbog lakše povrede prijateljski meč protiv SAD u nedelju propustiti golman Predrag Rajković.

"Ne verujem da ćemo Rajkovića izlagati naporima u prijateljskoj utakmici, pružićemo šansu drugoj dvojici golmana, ali očekujem da ga naša medicinska služba osposobi za start šampionata protiv Urugvaja. Na lakšu povredu se požalio i Radovan Pankov, ali je drugi trening odradio bez problema".

Paunović je istakao da tim ima sve neophodne uslove, ali i potreban mir uoči prvenstva.

"Sve ide kako smo planirali, odlično je što smo došli ranije na Novi Zeland i do prve utakmice sa Urugvajem imamo dovoljno vremena da budemo na maksimumu. Tempiramo formu upravo za taj 31. maj i prvi meč u grupi D, koji sa nestrpljenjem očekujemo", zaključio je Paunović.

Srbija će prvi meč na turniru igrati 31. maja protiv Urugvaja od 16 sati po lokalnom vremenu, 3. juna od 19 sati protiv Malija, a 6. juna od 16 časova protiv Meksika.

Poraz Urugvaja
Naš prvi protivnik na predstojećem Prvenstvu sveta, reprezentacija Urugvaja, doputovala je na Novi Zeland još ranije od "orlića" a u sredu su izabranici selektora Fabiana Koitoa u Hamiltonu poraženi od Paname sa 1:0.

"Pratimo sve informacije o rivalima, znamo da je Urugvaj doživeo treći poraz uzastopno ali to ne mora ništa da znači. Potrudićemo se da narednih dana pribavimo snimak utakmice, pa ćemo imati jasniju sliku ali pobeda Paname nije preveliko iznenađenje jer se radi o odličnoj ekipi koja može da bude potajno iznenađenje šampionata. Nije fraza, ali više nema slabih protivnika, pogotovo na ovom nivou", oprezan je Paunović.

Urugvajci će pre starta prvenstva imati i još jednu proveru, protiv Ukrajine u nedelju 24. maja.

"S obzirom da mi igramo istog dana protiv Amerike, ne verujem da ćemo moći uživo da ispratimo taj meč, ali imamo sjajne odnose sa stručnim štabom Ukrajinaca i sigurno će nam preneti najvažnije pojedinosti", zaključio je Paunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar