Otac gledao kako mu strada sin

Milan Petrović, ujak tragično nastradalog padobranca Aleksandra Pavlovića, otkriva detalje tragedije koja se dogodila u Lisičjem Jarku.

Srbija 20.05.2015 | 17:05
 Otac gledao kako mu strada sin

Voleo bih da sam ja otišao u smrt umesto mog Saleta... Bio je divan mladi čovek i nije zaslužio da na ovaj način tako rano prekine život. Ne znam šta je pošlo po zlu i zašto nije uspeo da se prizemlji kako treba...

Ovim rečima Milan Petrović, ujak Aleksandra Pavlovića, koji je prošle nedelje nastradao prilikom skoka iz aviona u Lisičjem jarku, u pola glasa, pokušao je nama, a prvenstveno sebi, da objasni kako je došlo do tragedije u kojoj je njegov sestrić izgubio život.

Aleksandar je, kako nam kaže njegov ujak, bio ljubimac cele porodice. Bio je sin jedinac Milanove rođene sestre.

Ja nemam dece, pa nam je Saša bio kao rođeno dete - priča nam unesrećeni rođak. - On i ja smo bili jako bliski i ne mogu da prihvatim da ga više nema...

Milan nam objašnjava da verovatno nikada neće moći da se oporavi od scene u kojoj je njegov zet, a Aleksandrov otac ušao u stan i jedva prozborio: "Nema više našeg Saleta".

Moj zet je bio sa njim tog kobnog jutra - nastavlja Aleksandrov ujak. Pošto je i sam bio padobranac, skočio je neposredno pre njega. Verovatno je svojim očima video stradanje svog sina. Ali, ne može još da priča o tome.

Prema Milanovim rečima, Aleksandar je bio iskusan padobranac, sa dvesta skokova iza sebe i vrlo obazriv prilikom svakog izlaska na teren.

Ujak Milan Petrović

Prvi put "leteo" sa 12 godina

Padobranac Aleksandar Pavlović (35) imao je dozvolu za skakanje najvišeg nivoa. Bio je član kluba "Feniks" sa Palilule.

Prema priči njegove porodice, prvi put je padobranom skočio sa 12 godina, jer je njegov otac bio veteran čuvene 63. Padobranske brigade.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miki

20.05.2015 15:16

Veoma tužno . Sale pokoj ti duši .

ODGOVORITE
Name

63

20.05.2015 18:08

Je li to one zloglasne 63-ce?

ODGOVORITE
Name

seselj

20.05.2015 18:12

veoma zalosno sve....

ODGOVORITE
Name

Teško je, ali

20.05.2015 18:45

Bog sebi ne uzima svakoga, samo odabrane.

ODGOVORITE
Name

Crni

21.05.2015 04:41

Svaki sport ili hobi koji je opasan po život biježi od njega 1000 puta možeš odradi nešto bez problema ali jednom ostaneš invalid ili bez života

ODGOVORITE