Jezivi detalji ubistva iz hotela "Stara Slavija"

U hotelu “Stara Slavija“ Slađan Blažić usmrtio je suprugu Danku Blažić pa presudio sebi, a pre zločina u sobi 129, Blažić je sebi platio sahranu, kupio odelo i sveće.

Srbija 20.05.2015 | 08:17
Jezivi detalji ubistva iz hotela "Stara Slavija"

Slađan je i 30. marta pokušao da ubije Danku. Tada ju je kolima povezao iz Obrenovca za Beograd, a sestri Milanki i zetu Čedomiru ostavio je oproštajno pismo u kom je naveo da nema razloga za život.

“Još tad je kupio dve sveće, posmrtno odelo, platio sahranu, prepisao neku imovinu na mene i zatražio da ga sahranim zajedno sa njom. Sve je to lepo napisao. Kada sam pročitala to pismo, odmah sam obavestila policiju“, priča Milanka Blažićeva sestra za Informer.

Danka je sa Slađanom bila u braku godinu i po, ali se roditeljima vratila 10. februara. Tada je počeo pakao jer on nije mogao da se pomiri sa tim da ga je ona napustila. Bio je bolesno ljubomoran i molio ju je da se pomire, ali ona to nije htela.

'Ovo je kraj, on će mene da ubije'

“Tada ju je vozio ka Avali i policija je traga za njim. U jednom trenutku je iz svojih kola prešao u taksi, ali ga je policija sprečila da ostvari svoje namere. U automobilu su mu pronađene dve sveće i od tada je bio u pritvoru, sve do petka“, rekla je rođaka ubijene Danke.

Kada je osuđen, Slađan je počeo da šalje cveće Danki, ali ona nije htela da ga primi. Pisao joj je kako ne može da živi bez nje i kako će se ubiti. Nesrećna žena je u ponedeljak htela da ode u policiju i pokaže im poruke, ali nije uspela da dočeka taj dan.

S druge strane, Milanka ističe da se od samog početka protivila njihovoj vezi, jer se, prema njenim rečima, Danka drogirala i upropastila njenog brata.

“Prvi put smo uspeli da ga spasimo, ali sada nismo. Kobne noći, u ponedeljak oko tri sata ujutru, on je pozvao sina koji živi u Nemačkoj, a sa njim je pričala i Danka za koju su rekli da je bila pijana. Tada je mom bratancu rekla: 'Ovo je kraj, on će mene da ubije'“, ispričala je Milanka i dodala da je Slađan u subotu bio kod nje i rekao joj da mu ovakav život više ne treba.

(Srbija Danas)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Snežana

20.05.2015 07:28

Psihički nestabilan. Takvih je mnogo. Neizgrađene ličnosti, prazne, bez uspijeha i uvijek je neko drugi kriv za to. Imam takvih oko sebe. Dnevno pun kontejner da nakupim, koliko ih je.

ODGOVORITE