Transfer bomba! Bajern za Azara daje 100 miliona!!!

Minhenski Bajern, navodno, spreman da plati 100 miliona evra Čelsiju za najbokjeg fudbalera Premijer lige - Edena Azara.

Fudbal 21.05.2015 | 13:00
Transfer bomba! Bajern za Azara daje 100 miliona!!!

Bliži se leto, a to znači i "more" ovakvih i sličnioh vesti, od kojih se, kao po pravilu, tek jedna ili dve pokažu kao tačne. Ali, nikad se ne zna, pa evo šta je danas centralna tema nemačkih i engleskih sportskih medija.

Reč je o informaciji da je minhenski Bajern spreman da obori klupski transfer-rekord i da Čelsiju "iskešira" čak 100 miliona evra za Edena Azara, koji je proglašen za najboljeg fudbalera Premijer lige.

Navodno su čak članovi Azarove porodice razgovarali sa čelnicima Bajerna tokom kup utakmice protiv Borusije iz Dortmunda. Čelnici Bajerna saopštili su porodici 24-godišnjeg fudbalera da ga vide kao dugoročnu zamenu za Arjena Robena i Frenka Riberija, prenose mediji.

Inače, cenu od 100 miliona evra za Azara odredio je niko drugi do trener Čelsija Žoze Murinjo. Kada su ga upitali o interesovanju Real Madrida za Belgijanca, Portugalac je lakonski odgovorio:

"Hm, pa to bi ih koštalo 100 miliona evra. Toliko su dali za svoje najbolje igrače - Kristijana Ronalda, Gereta Bejla i Džejmsa Rodrigeza".

Murinjo je toliku cenu "zacepio" u nadi da neće biti kluba koji bi toliko dao za Azara. Trener Čelsija je često u superlativima govorio o Belgijancu, rekavši jednom prilikom da će "Azar u budućnosti biti za Čelsi isto pno što je Lionel Mesi za Barselonu".

Azar je prošle godine "koketirao" sa Pari Sen-Žermenom, ali je u februaru ove godine produžio vernost Čelsiju. Potpisao je novi ugovor do 2020. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar