Obrazovanje na KiM finasiraju islamisti?

Obdaništa, škole i sumnjivi studentski domovi se finansiraju iz fondova NVO na Kosovu u sprezi sa islamskim ekstremistima i teroristima, piše "Koha ditore".

Srbija 19.05.2015 | 11:50
Obrazovanje na KiM finasiraju islamisti?

Pozivajući se na izvještaj jedne inostrane obaveštajne službe, u tekstu pod naslovom " Investicije islamskih ekstremista u obrazovanju na Kosovu" kaže se da se to odvija uz dozvolu kosovskih institucija.

U izvještaju inostrane obaveštajne službe, do kojeg je došao dnevnik, govori se o aktivnostima 50 nevladinih organizacija i 11 lica koji su najviše širili vjerski islamski ekstremizam.

Kosovo se u tom izvještaju predstavlja kao "kolijevka" vjerskog uticaja još od predškolskih ustanova.

Obdanište " Cvijeće dana" u Prištini je jedno od njih.

Njen vlasnik Driton Madzuni ima jake veze sa Hasanom Abazijem jednim od rukovodioca sedme brigade muhadžedina u Bosni i Hercegovini.

Na čelu finansija se nalazi Hašan Ali Al Saraj, poreklom iz Iraka, navodi list.

Funkcionisanje obdaništa i škola kao i sumnjivih domova studenata, koji imaju veze sa terorističkim organizacijama, je dozvoljeno od strane ministartsva obrazovanja, konstatuje list navodeći da obdanište "Cvijeće dana" ima licencu od 2006. godine.

" Mnoge organizacije i NVO koje su bile instalirane na Kosovu nakon rata 1999 godine, kao sto su Al- Haramanei, IWC, KOFF, ISTAMBUL... su udaljene sa Kosova. Međutim one su iza sebe formirale nevladine organizacije kao sto su "Tragovi", "Fondakos", " Sfera", "Jednakost", " Ponos", "Realnost", "Kuran"..." , kaže se u istražnom izveštaju baziranom na mnogime izvorima, prenosi "Koha ditore".

U vezi sa tim organizacijama su, dodaje list, su mnogi imami i pojedinci.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

19.05.2015 18:24

Teroristi pomazu jedni drugima

ODGOVORITE
Name

Ratko Obradović

20.05.2015 07:27

"MILOSRDNICI" će tek da vide šta su dobili formiranjem "države" Kosovo, i šta im se im se leže u nedrima.

ODGOVORITE