Образовање на КиМ финасирају исламисти?

Обданишта, школе и сумњиви студентски домови се финансирају из фондова НВО на Косову у спрези са исламским екстремистима и терористима, пише "Коха диторе".

Србија 19.05.2015 | 11:50
Образовање на КиМ финасирају исламисти?

Позивајући се на извјештај једне иностране обавештајне службе, у тексту под насловом " Инвестиције исламских екстремиста у образовању на Косову" каже се да се то одвија уз дозволу косовских институција.

У извјештају иностране обавештајне службе, до којег је дошао дневник, говори се о активностима 50 невладиних организација и 11 лица који су највише ширили вјерски исламски екстремизам.

Косово се у том извјештају представља као "колијевка" вјерског утицаја још од предшколских установа.

Обданиште " Цвијеће дана" у Приштини је једно од њих.

Њен власник Дритон Мадзуни има јаке везе са Хасаном Абазијем једним од руководиоца седме бригаде мухаџедина у Босни и Херцеговини.

На челу финансија се налази Хашан Али Ал Сарај, пореклом из Ирака, наводи лист.

Функционисање обданишта и школа као и сумњивих домова студената, који имају везе са терористичким организацијама, је дозвољено од стране министартсва образовања, констатује лист наводећи да обданиште "Цвијеће дана" има лиценцу од 2006. године.

" Многе организације и НВО које су биле инсталиране на Косову након рата 1999 године, као сто су Ал- Хараманеи, ИWЦ, КОФФ, ИСТАМБУЛ... су удаљене са Косова. Међутим оне су иза себе формирале невладине организације као сто су "Трагови", "Фондакос", " Сфера", "Једнакост", " Понос", "Реалност", "Куран"..." , каже се у истражном извештају базираном на многиме изворима, преноси "Коха диторе".

У вези са тим организацијама су, додаје лист, су многи имами и појединци.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

19.05.2015 18:24

Терористи помазу једни другима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Обрадовић

20.05.2015 07:27

"МИЛОСРДНИЦИ" ће тек да виде шта су добили формирањем "државе" Косово, и шта им се им се леже у недрима.

ОДГОВОРИТЕ