Unuka lancima vezala za drvo u dvorištu

Čačanka Nadežda Mihailović prijavljena Centru za socijalni rad i policiji. Komšije su videle dvoipogodišnjeg D. M. kako plače i doziva u pomoć.

Srbija 16.05.2015 | 09:08
Unuka lancima vezala za drvo u dvorištu

Centru za socijalni rad i čačanskoj policiji početkom ove nedelje prijavljena je Romkinja iz Čačka Nadežda Mihailović, jer je svog dvoipogodišnjeg unuka D. M. držala lancima vezanog za drvo u dvorištu!

Nestvaran prizor deteta koje plače i doziva u pomoć prvo su primetili stanari zgrade u blizini dvorišta porodične kuće u Ulici Svetozara Markovića, koji su odmah o tome obavestili nadležne službe.

Kako nam je ispričao Nadeždin komšija, stanari su videli da je dečak bio vezan za drvo, i to lancima, dok je na njega vikala baba, objašnjavajući mu da je nemiran i da ona ne može da se izbori sa njim.

- Sve je odmah prijavljeno Centru. Naše kolege su bile na terenu i pričali smo sa babom deteta. Ona je rekla da je čuvala unuka i unuku i da nije mogla da izađe na kraj sa njima jer su bili veoma nemirni - saznali smo u Centru za socijalni rad. - Rekla je da je morala dečaka da veže, pošto je strahovala da će izleteti na obližnju ulicu, koja je prometna. Njoj je rečeno da je takav postupak nedopustiv, a ona je obećala da se to neće ponoviti i da zna da je pogrešila.

U Centru nam je još rečeno da je ova porodica bila pod nadzorom. Saznali smo da pored Nadežde i dvoje unuka u kući žive još i Nadeždina ćerka Slobodanka Đorđević, koja je obolela od karcinoma, kao i njen nevenčani muž Uroš Beriša. U trenutku vezivanja dečaka ni majka niti očuh nisu bili kod kuće.

Nadežda nam je u četvrtak potvrdila da je vezala unuka, i dodala da ju je na to muka naterala.

- Nisam drugačije mogla da ga sačuvam. Bila sam sama i morala sam nešto da uradim po kući, a on nije mirovao. Plašila sam se da ne izađe na ulicu. Brzo sam ga odvezala. Znam da sam pogrešila, i ovo više neću ponoviti - kazala je ona.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar