DL - Doha: Kolašinac peti sa ''lakiranom kuglom''!

Asmir Kolašinac, zauzeo je peto mesto hicem od 20,44 metra na prvom ovosezonskom mitingu Dijamantske lige održanom u Dohi.

Ostali sportovi 15.05.2015 | 21:00
DL - Doha: Kolašinac peti sa ''lakiranom kuglom''!

Problem za dvoranskog rekordera Srbije bio je što je morao da koristi lakiranu kuglu.

"Nisu nam dali da unesemo naše kugle, nego smo morali da bacamo sa njihovim, koje su bile lakirane, što mi nije odgovaralo. Mogao sam puno bolje, ali nisam nezadovoljan. Imam još tri meseca do Svetskog prvenstva u Pekingu, dovoljno da se sve kockice slože“, rekao je Kolašinac.

Rame uz rame sa olimpijskim šampionom, Kolašinac je u ukupnom plasmanu zauzeo peto mesto. U prvoj seriji kugla je letela do 20,26 metara, dok je u drugoj išla preko 21 metar, nažalost uz prestup. U petoj seriji zabeležen je najbolji rezultat od 20,44 metara, a u šestoj 20,13.

Prvo mesto pripalo je Davidu Štorlu iz Nemačke koji je kuglu bacio 21,51 metar, srebro je osvojio Amerikanac Riz Hoffa rezultatom 21,30 metara, dok je bronza pripala Rajanu Vajtingu sa hicem 21,06 metara.

Sledeći miting Dijamantske lige održaće se za dva dana u Šangaju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miho

16.05.2015 06:43

Svi su bacali sa tom lakiranom kuglom, pa se nežale, a njemu smeta. Narodna poslovica kaže i rđavom ..... i ..... smetaju.

ODGOVORITE