Kraj! I Roman dao ''zeleno svjetlo'' Čehu da ide!

"Dobili smo zvaničnu potvrdu da možemo da pregovaramo sa drugim klubovima", poručio je agent češkog asa Viktor Kolar.

Fudbal 16.05.2015 | 10:00
Kraj! I Roman dao ''zeleno svjetlo'' Čehu da ide!

Legenda Čelsija i donedavno jedan od najboljih golmana Evrope Petr Čeh broji poslednje dane na Stamford Bridžu. Kako stvari trenutno stoje, Čeh će se od Plavaca iz Londona oprostiti na klupskoj turneji po Australiji, kojom će klub zatvoriti šampionsku sezonu.

Posle 11 dugih godina, 492 utakmice, 15 osvojenih klupskih titula sa Čelsijem i velikim brojem individualnih priznanja iskusni češki čuvar mreže dobio je odrešene ruke da započne pregovore sa zainteresovanim klubovima. A trenutno mnogi čekaju u redu za Čehov potpis. Od Arsenala, preko PSŽ-a i Monaka, do Galatasaraja, Intera i Reala – svi žele Petra Čeha.
„Petr ima ugovor sa Čelsijem, ali mogu da potvrdim da je dobio mogućnost da pregovara sa drugim klubovima ovog leta“, rekao je menadžer Viktor Kolar za Talksport.

Međutim, još nije razrešeno da li će 33-godišnji as, koji je ove sezone odigrao tek 15 utakmica u svim takmičenjima, moći da ode bez obeštećenja i koliko bi novca tražio Čelsi.

Čehovom autogramu trenutno je najbliži Arsen Venger koji je, prema pisanju engleskih medija, već spremio oko 12.000.000 evra za prekaljenog golmana. Podsetimo, Čeh je pao u drugi plan posle povratka supertalentovanog Tiba Kurtoe sa pozajmice iz Atletiko Madrida.

Kako se ističe, Žoze Murinjo je već počeo da traži zamenu za Čeha, a na listi potencijalnih pojačanja nalazi se Džon Rudi iz Noriča i golman KPR-a Robert Grin.

Komentari / 0

Ostavite komentar