Murinjova počast Stivi-Džiju...!

Dragi neprijatelj me je tri puta odbio! Zbog njega sam postao bolji menadžer! "Ko zna da li ću možda jednog dana igrati protiv Džerarda kao menadžera Liverpula“, ostavio je Murinjo i tu mogućnost.

Fudbal 09.05.2015 | 16:20
Murinjova počast Stivi-Džiju...!

Čelsi u nedelju dočekuje Liverpul, a Žoze Murinjo je odlučio da iskoristi priliku i oda počast Stivenu Džerardu. Menadžer Plavaca priznao je da u njegovom srcu, pored Didijea Drogbe, posebno mesto zauzima i Džerard.
„Moj dragi neprijatelj, on me je učinio boljim menadžerom zato što je bilo veoma teško zaustaviti ga. On me je prosto terao da se dodatno potrudim u analizama i pripremama za utakmicu pošto mi je zadavao dosta problema. Moram da mu odam počast. Veoma sam tužan zato što ću se poslednji put susresti s njim“, rekao je Murinjo uoči meča sa Crvenima.

Portugalac je podsetio kako je tri puta pokušavao da dovede Džerarda.
„Pokušavao sam da ga dovedem u Čelsi, Inter i Real, ali uvek je ostajao neprijatelj. Sada je kasno da ga dovedem. On ne može da igra protiv Liverpula. Ostvario je neverovatnu karijeru sa tim ljudima. Odbio je mnoge velike klubove, gde je mogao da igra u drugim velikim ligama, kako bi igrao samo za Liverpul, a to je osećaj lojalnosti. Ko zna da li ću možda jednog dana igrati protiv Džerarda kao menadžera Liverpula“, ostavio je Murinjo i tu mogućnost.

Džerard nije imao mnogo sreće sa Čelsijem. Izbacio ga je u polufinalu Lige šampiona 2005. posle čega je podigao trofej u Istanbulu nakon istorijskog finala sa Milanom, a više puta je bio direktan krivac za poraz. Prošle godine se u ključnoj utakmici okliznuo i omogućio da Demba Ba postigne gol nakon čega je Liverpul ostao bez već viđene titule.

Komentari / 0

Ostavite komentar