Večiti, ugledajte se na ovu GOSPODU!!!

Treneri Partizana i Crvene zvezde bili su iscrpljeniji od igrača posle derbija za pamćenje i pobede crno-belih na peterce.

Ostali sportovi 07.05.2015 | 23:00
Večiti, ugledajte se na ovu GOSPODU!!!

Godinama vaterpolisti beogradskih "večitih" rivala nisu odigrali uzbudljiv derbi kao protekle večeri, na Banjici.

Zvezda je početkom drugog poluvremena vodila 5:1, Partizan minut pre kraja preokrenuo na 7:5, a crveno-beli u poslednjem minutu izjednačili na 7:7. Peterci su odlučili, a u njima su uspešniji bili crno-beli.

Srbija će, dakle, dobiti novog šampiona u vaterpolu, a finalna serija počinje u subotu, u Kragujevcu, gde će Radnički dočekati Partizan.

Nakon meča na Banjici, šef struke crno-belih Vladimir Vujasinović sabirao je utiske u izjavi za "Sport network".

"Bili smo u grču u prvom delu dve četvrtine, nismo mogli da se povežemo. Sva sreća što se Zvezda nije odlepila na veću razliku. Tek kada smo izgubili utakmicu, na rezultatu 5:1, nismo počeli da igramo, već smo dali dva gola sa igračem više i vratili malo veru u sebe, u sve što radimo, u ovaj meč i vratili se".

Trener crno-belih dva puta je pri vođstvu Zvezde tražio tajm-aut i oba puta je ista akcija koju je crtao donela gol. Prvi put iz igre, drugi put iz peterca.

"Na kraju smo ispustili pobedu, ali mislim da je pravedno što smo završili seriju na peterce, jer mislim da smo bili podjednaki u ovoj seriji od tri utakmice. Hteo bih da čestitam igračima na izuzetnoj borbi i na izuzetnom mentalnom sklopu koji imaju i koji su pokazali čitave sezone. Nije im lako da se vrate na ovaj način".

Obratio se i "večitom rivalu".

"Hteo bih da čestitam i Crvenoj zvezdi i svima u tom klubu, stručnom štabu i igračima, na svemu što su pokazali u ovoj seriji. Izuzetno su dobro radili čitave godine, ali jedan je morao da prođe".

U finalu je ulogu favorita prebacio na Radnički. Bar u prvoj utakmici.

"U takmičarskom smo ritmu, ali mislim da smo se izuzetno istrošili na ovim utakmicama. Moraćemo da izdržimo fizički pritisak Radničkog u subotu pogotovo. Moramo em da igramo, em da oporavimo seriju. Mislim da nas dočekuju sa mnogo više svežine nego što je mi imamo".

Trener Crvene zvezde Dejan Savić bio je kraći. Rekao je da je meč bio takav da nije potrebno da bilo šta komentariše i objašnjava šta se dogodilo.

"U suštini, mislim da je komentar suvišan kada se izgubi na ovakav način. Imali smo odličnu utakmicu, držali konce u svojim rukama. Partizan je bio potom u izuzetnom naletu, na koji nismo uspeli da odgovorimo. Na kraju je bio i realan rezultat, pa je meč otišao u peterce, koji su lutrija. Zaslužena pobeda Partizana".

"Sigurno da postoji veliki žal, ali kada se izgubi na ovaj način - komentar je zaista suvišan. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi i želim im svu sreću u finalu", poručio je šef struke crveno-belih u razgovoru za Sport network.

Komentari / 0

Ostavite komentar