Vučela: Ima da dominiramo dugo!

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić uveren je da će crno-beli još dugo vladati srpskim fudbalom.

Fudbal 05.05.2015 | 17:00
Vučela: Ima da dominiramo dugo!

Klub iz Humske nalazi na korak od sedme titule u poslednjih osam sezone, jer četiri kola pre kraja ima pet bodova više od najvećeg rivala Crvene zvezde.

"Istina je samo jedna, a to je da Partizan ima najbolji tim u Srbiji i najboljeg trenera i da se zasluženo nalazi na mestu na kojem se nalazi. Svidelo se to nekom ili ne, najbolji smo u Srbiji i dominiraćemo još dugo", rekao je Vučelić za "Večernje novosti".

Vučelić smatra da česte kritike crno-belih u vezi sa sudijskim greškama u njihovu korist kao pozadinu imaju nemoć večitog rivala da se na terenu domogne uspeha.

"Naše komšije su na pogrešnom putu traženja alibija u sudijskim greškama. Teren je mesto gde se sve rešava, a tu je Partizan i u direktnom duelu pokazao da je mnogo bolji. Pregazili smo ih na njihovom stadionu i zaslužili da već tada slika oko osvajača titule bude jasnija. Svidelo se to nekom ili ne, najbolji smo u Srbiji i dominiraćemo još dugo", rekao je Vučelić.

Poslednji "napad" na Partizan usledio je zbog nedostuđenog penala za Vojvodinu, u pobedi crno-belih 4:0 u Novom Sadu.

"Nisam reagovao ni na odluku Mažića u derbiju u prvi mah, pa sam posle odgledanog snimka rekao da je trebalo da dosudi penal za Partizan. Bukvalno ista situacija je sada, pošto u prvi mah nisam mogao da zaključim da li je sudija pogrešio, a posle odgledanog snimka mi deluje da je Dimitrijević trebalo da pokaže na belu tačku", ističe potpredsednik Partizana.

"Njihove (sudijske) odluke su vidljive i podložne komentarisanje, u krajnjem slučaju oni snose sankcije zbog svojih odluka. Mnogo opasniji su dogovori klub-klub. Ne mogu neki da igraju prijateljske utakmice, a naša je svaka bila takmičarska i čista kao suza", dodao je Vučelić

Vučelić je deo novog rukovodstva kluba koje je stiglo u Humsku na polusezoni, posle čega su crno-beli brzo ispustili šest poena prednosti iz jesenjeg dela prvenstva.

"Kada smo dolazili pričalo se da smo tu da bi predali titulu zbog naprednjaka (SNS stranka) i premijera (Aleksandra) Vučića, a sada se po komentarima može zaključiti da smo postali državni projekat. Istina je samo jedna, a to je da Partizan ima najbolji tim u Srbiji i najboljeg trenera i da se zasluženo nalazi na mestu na kojem se nalazi. Sve ostale priče o sudijskim krađama, penalima, golovima iz ofsajda su bacanje prašine u oči. Tu vrstu ponašanja ne mogu da razumem, pa niko se iz Vojvodine nije bunio posle utakmice. A nije tako davno bilo kada su sudije pogrešile u korist Zvezde protiv istog protivnika", zaključio je Vučelić.

Partizan do kraja sezone dočekuje Spartak, potom gostuje Napretku, onda igra sa Novim Pazarom, a poslednji meč igra u Čačku protiv Borca.

Komentari / 0

Ostavite komentar