Mamić ispunio obećanje - Dinamova 10. titula!

Pre deset godina, gazda zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić je obećao: "Dinamo će biti prvak Hrvatske u narednih 10 godina". Ispunio je obećanje. Doduše, nije imao ko da slavi desetu titulu "modrih"...

Fudbal 05.05.2015 | 08:20
Mamić ispunio obećanje - Dinamova 10. titula!

Zagrebački Dinamo je apsolutni vladar hrvatskog fudbala.

Desetu godinu zaredom zagrebački "modri" stižu, manje-više, superiorno do titule prvaka Hrvatske. Rijeka je nešto kao pretila ove sezone, ali Dinamo je lako odbio sve napade (Dinamo ima 12 bodova više od Rijeke, ali i bolji međusobni skor, tako da je već sada obezbedio titulu).

Realno, zagrebački klub i nema nekog jakog takmaca u ligi. Splitski Hajduk grca u finansijskom blatu, Rijeka je stabilna, ali i dalje nema "to" što treba za titulu, ostali su daleko ispod kvaliteta Dinama.

Dakle, Dinamo je deseti put šampion Hrvatske, ali u nikad jadnijoj atmosferi proslavlja ovaj uspeh.

Najvatreniji navijači Dinama, takozvani Bad Blue Boys odavno bojkotuju utakmice u "Maksimiru", nezadovoljni radom Zdravka Mamića, a na mečevima se skupi tek par stotina gledalaca. Ovaj bojkot i nije tako loš, jer BBB uglavnom prave nerede gde god se pojave, a Dinamo plaća, tako da Mimićevoj imperiji to i ide na ruku.

Ipak šampion države-članice Evropske unije igra utakmice u sablasnoj tišini, a bez tog "štimunga" sa tribina ni titula nema onaj pravi "ukus".

Ali, to, naravno, ne umanjuje uspeh igrača na terenu. Oni su zasluženo osvojili pehar, jer su daleko najkvalitetniji u ligi.

Zanimljivo je da je ovo tek druga od poslednjih deset sezona koju je Dinamo počeo i završio sa jednim trenerom. Prve godine, odnosno 2005/06. je to učinio pokojni Josip Kuže i sada Zoran Mamić (brat Zdravka Mamića).

U svim ostalim sezonama bila je najmanje jedna promena na mestu trenera, jer je Zdravko Mamić bio nezadovoljan - bilo učinjenim na domaćem terenu, bilo u evro-takmičenjima. Imao je Dinamo i evropskih blamova, poput učešća u Ligi šampiona (2011/12.) kada je bio nadomak neslavnog rekorda po broju primljenih golova u grupi (dovoljno je podsetiti na debakl od Liona 1:7).

Ali, opet - Dinamo je igrao Ligu šampiona u prethodnih deset godina i to tri puta.

"Mrlja" na ovu, desetu uzastopnu Dinamovu titulu može da bude i sastav tima. Iako se u Dinamu zaklinju u svoju školu, ovu sezonu izneo je tim u kojem je čak osmorica stranaca! Opet, malo koji menadžer pravi takve poslove u regionu u ovom poslu kao što to radi Zdravko Mamić. Prodaje igrače za dvocifrene milionske iznose (u evrima, razume se).

Komentari / 0

Ostavite komentar