"Hrvatska nije sve raščistila sa Srbijom"

Hrvatska još nije raščistila neke stvari sa Srbijom, rekao je u intervjuu Večernjem listu bivši general vojske Hrvatske Petar Stipetić.

Region 02.05.2015 | 18:18
"Hrvatska nije sve raščistila sa Srbijom"

On je u intervjuu naveo da je učestvovao u operacijama "Bljesak" i "Oluja" i to od planiranja do, kako je rekao, "terena".

"Uvek ćemo morati da gledamo šta Beograd radi. Još nismo raščistili neke stvari sa njima. Ipak, mislim da stvarne opasnosti za zemlju sada nema. Možemo se mirno okrenuti drugim pitanjima, a naša vojska neka prati, ocenjuje i neka na vreme pošalje signale da se nešto sprema", naveo je Stipetić.

Prema njegovim rečima, tadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman je od vojske zahtevao da se akcije solidno pripreme i brzo izvedu jer im je međunarodna politika postavljala uslove.

"Knin nije "Oluja", to je jedan od operativnih ciljeva. U početnim godinama shvatam zašto se slavilo samo u Kninu, to je bio simbol naše pobede, ali 5. avgusta je i Dan pobede hrvatskog naroda u celini, i ne samo u "Oluji". Trebalo bi da na svakoj kući bude zastava i svako bi trebalo da oseti to pobedničko raspoloženje, a mi smo sve sveli na Knin, popećemo se na tvrđavu, dignuti barjak, otići na groblje, u crkvu i proslava je završena.

Ta proslava u Kninu je poprimila odlike seljačkog derneka, gde se zviždi najvišim zvaničnicima", istakao je Stipetić.

On je takođe istakao da je u zimu 1991. godine bila sprema akcija oslobađanja zapadne Slavonije, ali je to prekinulo potpisivanje primirja u Sarajevu. Istakao i da je taj plan samo malo "dorađen" i da je izvedena akcija "Bljesak" u kojoj je, naveo je, "očišćen" prostor zapadne Slavonije za dva-tri dana.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Md

02.05.2015 18:54

Sto se tice vase vojske pokazala je svoje pravo lice kad je bombardovala kolone izbjeglica,a kao drugo nije vojska nego ustase i trece bicete drzava dok ste u svapskom dupetu,

ODGOVORITE
Name

Cezar

02.05.2015 19:14

U pravu si šefe, naravno da još ništa nije raščišćeno. Znaš ti dobro šta si sve oteo uz pomoć NATO pakta. Slavonija, Kordun, Banija, Lika, Zagora (Dalmacija), Prevlaka. Granica Karlobag, Karlovac, Virovitica te muči, nije li tako? Što je bilo italijansko biće opet. Što je bilo srpsko biće opet. Što je bilo austrijsko biće opet. Imaju i Madjari dosta toga na sjeveru...

ODGOVORITE
Name

šta ti je

02.05.2015 20:46

znaš ti dobro kako si te sve pobrojane gradove zauzeo da nije bilo slobodana i jna, zato šuti.

Name

sakal

02.05.2015 19:45

...zahvalite se Slobi Milosevicu on vam je napravio drzavu a ne Tudjman ...

ODGOVORITE
Name

Misliš

02.05.2015 20:03

rasčistila davno još 95 ima Srba 1% u Hrvatskoj znači da je rasčistila

ODGOVORITE
Name

Hahaha

02.05.2015 20:36

A Mile jaran sa Covicem... hahaha...

ODGOVORITE
Name

marko

02.05.2015 20:46

Ustascino bolesna!

ODGOVORITE
Name

Goran

02.05.2015 20:56

Ma ko nam je kriv, imali smo sve, vojsku, drzavu i ugled u svjetu a onda dodje saban "Tito" i mi se okrenusmo njemu. Hrvati bi mu u po Zagreba trebali podignuti spomenik, ta njegova Jugoslavija je bila pocetak njihove samostalne i etnicko ciste Hrvatske.

ODGOVORITE
Name

Rocky

03.05.2015 09:50

Misliš šaban SLOBO m.dj.d.

Name

Marko

03.05.2015 05:49

Eto,kako to rade Hrvati.Oni javno govore, sta su ucinili i sta treba jos dovrsiti u ime NDH. Srbi ne smeju da govore istinu, jer nece otici u EU! Kakva zabluda,srpski narode probudi se! Zapad ne laje uzalud.Srpski narod je za njih najgori i Hrvati mogu da rade sta zele,jer su oni produzena ruka Zpadnjackim interesima.

ODGOVORITE