Lokeren odao počast preminulom Mertensu

Navijači i fudbaleri Lokerena na prvenstvenoj utakmici protiv Vesterloa odali poštu prerano preminulom Gregoriju Mertensu.

Fudbal 03.05.2015 | 12:40
Lokeren odao počast preminulom Mertensu

Gregori Mertens preminuo je u četvrtak od posledica srčanog udara pretrpljenog za vreme utakmice rezervnih timova Lokerena i Genka, tri dana ranije.

Raspored belgijskog prvenstva bio je takav da su njegovi saigrači već sutradan morali u goste Vesterlou, u sklopu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Izlazak na teren bio je krajnje emotivan za sve prisutne, posebno za fudbalere Lokerena, koji su nosili bele majice sa Mertensovim nadimkom Greg i brojem četiri. Mnogi su i plakali...

Navijači, koji su doputovali u velikom broju, napravili su koreografiju u čast defanzivca koji je imao samo 24 godine. Sa posebnom strašću otpevana je pesma "You'll never walk alone".

Život ide dalje, fudbal nastavlja da se igra, ali nažalost, ovo su stvari koje se ponavljaju, bez odgovora na pitanje: zašto?

Mada je to manje važno, ekipa Lokerena izgubila je u petak uveče rezultatom 4:3. Očigledno dekoncentrisani i potreseni, u prvom poluvremenu su crno-žuti primili čak tri gola, da bi u nastavku smanjili na 3:2 i 4:3, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar