Milorad Dodik više od 30 puta najavljivao referendume

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik poznat je kao političar koji često prijeti otcjepljenjem Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine. Činjenica je da Republika Srpska nema ustavna uporišta za otcjepljenje, te da je Dodik više od trideset puta najavio referendume o nezavisnosti, odlukama Suda BiH, ulasku u NATO, te priključenju Hrvatske EU.

Republika Srpska 27.04.2015 | 21:25
Milorad Dodik više od 30 puta najavljivao referendume

Milorad Dodik je juče po završetku petog kongresa SNSD-a najavio još jedan u nizu referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine.

Dodik je tim povodom rekao da će Republika Srpska u 2018. godini raspisati referendum o samostalnosti ukoliko se manjem bosanskohercegovačkom entitetu ne vrate nadležnosti koje su propisane Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH.

"Ukoliko do 2017. ne bude vidljivih elemenata stabilizacije Republike Srpske u skladu sa Ustavom, a to znači da se mnoge otete nadležnosti moraju vratiti, da će u 2018. godini Republika Srpska provesti referendum o svom statusu i utvrditi svoj status. Prijedlog će biti - samostalna država", poručio je Milorad Dodik.

Svima je jasno da su obećanja i najave referenduma čista demagogija kojom se pokušava skrenuti pažnju sa krucijalnih problema građana Republike Srpske kao što su visok stepen nezaposlenosti, korumpirana administracija i nizak životni standard.

Tako predsjednik Republike Srpske umjesto da radi na tome da se u štо krаćеm rоku uspostavi učinkovit i еfikasan mеhаnizаm kооrdinаciје instituciја svih nivoa vlаsti u Bоsni i Hеrcеgоvini u prоcеsu pristupаnjа Evrоpskој uniјi, najavljuje otcjepljenje.

Godine 2006. Dodik je pet puta najavio referendum

U maju 2006. godine Dodik je najavio izdvajanje Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine ističući da bi BiH trebala afirmisati pravo na samoodređenje kroz pravo na održavanje referenduma koji bi bio organizovan u skladu s demokratskim standardima koje propisuje Evropska unija.

Dodik je naglašavao da je nespremnost da se prihvate ustavne promjene potresla temelje BiH mnogo ozbiljnije nego njegova teoretska razmišljanja o referendumu, te da ukoliko se pokušaji navodnog uništavanja ustavnog i političkog sistema Republike Srpske nastave, da će Republika Srpska raspisati referendum.

Iste godine Dodik je u mjesecu junu saopštio da ako se iz Sarajeva nastavi ponavljati da Republika Srpska ne treba da postoji i da je genocidna tvorevina, da će Sarajevo dobiti odgovor zvani referendum.

Peti put, Dodik je nezavisnost Republike Srpske najavio u septembru na predizbornom skupu u Doboju rekavši da on želi da Republika Srpska ima jednak tretman u BiH u budućnosti, te ukoliko to ne dobije da će Republika Srpska biti nezavisna.

U toku 2007/08. godine Dodik je dva puta najavio referendum i to pozivajući se 2007. godine na referendum Crne Gore i 2008. godine komentarišući proglašenje nezavisnosti Kosova.

Samo u 2009. godini Dodik je tri puta izrazio želju za otcjepljenjem Republike Srpske

On je nakon razgovora sa pregovaračkim timovima EU i SAD-a na konferenciji za medije saopštio da će tražiti pravo na referendum kojim bi se entiteti mogli izjasniti o svom statusu, da bi ubrzo u mjesecu decembru rekao da su prije tri godine krenuli u organizovanu aktivnost da bi osigurali legitimitet i legalnost prava na lično izjašnjavanje o pitanjima o kojim se odlučuje na najvišim zakodnodavnim organima.

"Sada smo pred drugom fazom implementacije koja podrazumijeva da se poboljšaju zakonska rješenja što se može učiniti već u januaru. Nakon toga slijedi implementacija naše već donesene odluke o izjašnjavanju građana", izjavljivao je tada Dodik.

U periodu 2009/10. predsjednik SNSD-a pet puta je najavio referendum o izdvajanju Republike Srpske, poručujući u decembru 2009. godine da je moguće da Republika Srpska u martu 2010. godine raspiše referendum o nezavisnosti.

Tri mjeseca poslije, Dodik je rekao da referendum o otcjepljenju nikada neće biti na njihovom dnevnom redu, ali da nije isključeno da neće biti govora o statusu Republike Srpske.

U mjesecu augustu 2010. godine Dodik je rekao da Republika Srpska u skladu s njihovim zakonom koji je u skladu s evropskim standardima ima pravo na održavanje referenduma, te da će Republika Srpska iskoristi svoje pravo na referendum ako se nastavi vršiti pritisak na Republiku Srpsku.

Na predizbornom skupu u Gradiški u mjesecu septembru 2010. godine Dodik je poručio građanima da ne brinu za budućnost Republike Srpske jer on je taj koji donosi odluke u Republici Srpskoj.

"Imamo Zakon o referendumu koji ćemo znati kako da koristimo u pravom trenutku", poručivao je Dodik biračima.

Dodik je 2011. godine upozorio i međunarodnu zajednicu da od njihove politike zavisi nezavisnost Republike Srpske, odnosno da će on odlučiti o referendumu u zavisnosti od postupaka međunarodne zajednice u budućnosti.

Mjesec poslije rekao je da su pristali da kao znak dobre volje odlože referendum u nastojanju da otvore dijalog o drugim pitanjima, te da su prijetnje referendumom dovele do promjena određenih zakona u Republici Srpskoj što je bio, kako je naveo, njihov krajnji cilj.

Predsjednik SNSD-a 2012. godine najavio je čak šest puta referendum

Nakon što je obustavljena istraga Tužilaštva BiH u slučaju Dobrovoljačka, Dodik je izjavio da nije isključena mogućnost održavanja referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Ubrzo nakon toga, pozvao je građane da o članstvu Hrvatske u Evropskoj uniji glasaju referendumom, ali i poručio da će Republika Srpska o odluci članstva BiH u NATO savezu izjasniti se referendumom.

Iste godine Dodik je pozvao i Hrvate u BiH da artikulišu svoj stav i sprovedu referendum.

U oktobru, predsjednik SNSD-a poručio je da niko ne može Republici Srpskoj zabraniti referendum od kojeg on nikada nije odustao.

Sedam prijetnji referendumom 2013. godine

U intervju za Al Jazzeru Dodik je rekao da ne isključuje mogućnost da Republika Srpska u budućnosti održi referendum, pozivajući se na primjer Škotske i Katalonije.

Iste godine Dodik je ponovio da će se građani Republike Srpske na referenudumu izjasniti o čanstvu BiH u NATO-u.

Na javnoj tribini u Bijeljini, održanoj 4. marta, Dodik je rekao da može istog trenutka organizovati referendum, ali da bi to trenutno bilo opasno jer referendum nije stvar koja se poteže nekoliko puta, nego samo jednom.

Mjesec dana poslije, Dodik je ponovio da će ako se nastavi rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Republika Srpska kroz parlament ili putem referenduma donijeti odluku o samostalnosti.

U jednom od intervjua u mjesecu septembru Dodik je izjavio da bi referendum sproveo odmah, ali da ne želi da se igra s narodom i državom. Dodik je u 2013. godini najavio i referendum o smjeni gradonačelnika Trebinja.

2014. godine Dodik je prijetio referendumom nakon Krimske krize, upoređujući Krim sa Republikom Srpskom.

Iste godine, u više navrata pravio je komparaciju između BiH i Kosova, ali i Škotske i Republike Srpske nakon škotskog referenduma o nezavisnosti od Velike Britanije.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 71

Ostavite komentar
Name

NN

27.04.2015 05:17

Ma ljudi on se pogubio. Sacuvaj nas Bože od budale.

ODGOVORITE
Name

Kiro

27.04.2015 14:22

O cemu on drugo moze pricati? Pa nece pricati o oporavku privrede, evro-integracijama, stanju u zdravstvu, pljacki, propasti u kojoj tonemo. Ja ga ne mogu zamisliti da prica o bilo cemu drugom. On se uvjek ponasao kao da je RS njegovo privatno vlasnistvo. Izuzetno je nervozan u zadnje vrijeme, mislim da je pitanje vremena kad ce nekog novinara fizicki raspaliti. Ocekujem da ce Mile biti sve ekstremniji, ne-civilizovaniji kako vrijeme tece. Kod njega je gubitak vlasti usko povezan sa gubitkom razuma i slobode. On je jasan u svoj svojoj bijedi. Pitanje je koliko smo mi ludi?

Name

ŽIKA Ž

27.04.2015 05:24

KO JOŠ SLUŠA DODIKA I NJEGOVE KOMENTARE I NAJAVE?

ODGOVORITE
Name

Milenko

27.04.2015 08:52

RE Žika Ž...pa ti ga slusas,stalno komentarises tekstove kad se o njemu pise...Ti si izgleda stari SNSD-eovac.

Name

Milenko

27.04.2015 10:56

Re Žika Ž...Ti ga najvise slusas,stalno komentarises.

Name

Žika re

27.04.2015 13:36

Pa tebi non stop puna usta Dodika. Kako ti ne dosadi više?

Name

miki

27.04.2015 05:26

Jos jednom si pokazao da si najbolji.Pobijedio si i za predsjednika drzave i predsjednika najjace stranke.Pozdrav.

ODGOVORITE
Name

da da

27.04.2015 05:31

Svi za referendum.

ODGOVORITE
Name

Hegel

27.04.2015 05:55

Naravno da bi voljeli referendum, ali on nije moguć. Na žalost.

Name

pajo

27.04.2015 06:16

eto i oluje 2

Name

bosanac

27.04.2015 10:05

Iskreno se nadam da posteni srpski narod nece nasjesti na Dodikove budalastine, ali s druge strane bi se mozda i rjesila ova agonija zvana BiH, i mislim da je ukupan rezultat referenduma potpuno izvjestan i da bi srpski narod u BiH bio sveden na statisticku gresku sto bi istovremeno bila katastrofa za bosnjake. Zato, ne dozvolimo kriminalcima da nas radi svojih interesa vode u katastrofu.

Name

sirogojno

27.04.2015 05:31

Kakav bi tek tad u samostalnoj Srpskoj kriminal bio...tad bi procvjeto...mislim kriminal...hehe..hoce svoju drzavu.

ODGOVORITE
Name

Baja

27.04.2015 05:39

I opet najavljujem referendum jer ce 2018 glasaci meni vjerovati. Ipak su oni ovce za sisanje.

ODGOVORITE
Name

Zekan

27.04.2015 11:01

Ako ne uspije 18te upjece 2024-te. Treba uvesti predmet u skole da se djece nauce ocjepljenju do tada. Ovim bi bile i reforme u skolstvu u skladu sa politikom SNSD-a. Sto bi se reklo jednim hicem dva zeca.

Name

bošnjak povratnik u ZV

27.04.2015 11:25

Ma od otcepljenja nema ništa. Ko će priznati državu iz dva dijela jer je Brčko dijeli. Pitanje rata i mira zatim i sve ostalo. Prije će elektroprivreda na bubanj da se proda, struja da poskupi. Nisu problem prenesene ovlasti već one koje su na nivou entiteta koje ne rade.

Name

Realnost je to

27.04.2015 05:48

Nakon prijetnje optuženika Tačija da će se srpska pokrajina Kosovo i Metohija (metoh inače znači crkveni posjed) ujediniti sa Albanijom ukoliko se ne ubrza proces ulaska KiM u EU, Brisel je odmah pokrenuo proces i Obećao brži ulazak. Ovo je naša politička realnost u Evropi. Demokratija potiče od demos a demos inače znači volja naroda! Pa ako svi prijete Srbima i na BiH vijestima identično kao u Hrvatskoj kampanja protiv srpskog bez obzira na posljedice, onda Srbi i treba da primjene demokratiju i izraze svoju volju kao i svi prije njih. Rat jeste završen, ali proces raspada YU još nije! Evropa je nagradila hrvatsku zločinačku oluju sa ulaskom u EU. Pokazala nam je da je sila jedino priznati metod u Evropi i sada kada Republika Srpska hoće da skine ludačku košulju i oslobodi se okova u kome se nalazi (zamak porušenog grada tj. Bivše YU) onda osudjujete prijedloge otcjepljenja. BiH je nestala kada i YU, realnost su tri naroda i oni će sebi odlučiti sudbinu, a ne neki virtuelni Brisel. Ranije (1990) ste odlučivali o tome, sada se samo dešava!!! Ostajte mi vrijedni i zivite u realnosti ne u prošlosti!

ODGOVORITE
Name

B faktor

27.04.2015 09:31

Problem sa otcjepljenjem Republike Srpske i prispajenjem sa maticom je projekat koji ljepo zvuči da nema B faktora. A B faktor je ovoga puta naoružanih 250.000 muslimana. Dakle, prihvati ti prijatelju realnost, a ona, koliko god bolna za tebe bila je da ste '95. izgubili potpisavši Dejton, a hrvati '94. potpisavši Vašingtonski sporazum. Druga otežavajuća okolnost je Republika Hrvatska koja nikada neće dozvoliti srpsku paradržavu na svojim granicama. Dakle, eto i njih s oružjem u Banja Luku. Vi nažalost nemate više podršku Srbije jer su oni prihvatili realnost i prekrižili vas. Dakle, gledaj u budućnost, a to je BiH u EU. Svako dobro!

Name

Re B faktor

27.04.2015 13:33

Naoruzani čime? Zar ćeš i ti iz Danske doći? Dođi brate i protjeraj me u Norvešku. Hoću i ja azil i norveško državljanstvo a ti se vrati u svoju Bosnu.

Name

banjaluka

27.04.2015 05:52

Ma referendum je cudo, kad god zapne nesto,a cesto zapinje izbacis pricu o referendumu.

ODGOVORITE
Name

altec

27.04.2015 05:55

Pa zar ste ocekivali da Dodik i SNSD na saboru pricaju o zapošljavanju,penzijama,zdrastvu,korupciji?

ODGOVORITE
Name

OSTAVIM KOMENTAR

27.04.2015 05:56

Jos jednom si pokazao da si najbolji. Pobijedio si i za predsjednika drzave i predsjednika najjace stranke.Pozdrav. Entitet nije država, to piše u Dejonskom ...........

ODGOVORITE
Name

iskren

27.04.2015 06:04

U svemu su oni na prvom mjestu, od kada su na prevaru i manipulaciju zgrabili vlast i prave stalno afere i krizu kod gladnog i propalog ovakog nesvatljivog naroda, koji su im dali po neki put glasove za svoju višegodišnju propast.

ODGOVORITE
Name

zuti

27.04.2015 06:19

Kad got Dodiku padne nam da prica o referendum on kaze treba da postuju i pitaju Srpsku za sve. Sud i Tuzilastvo ukinuti jer su poceli da istrazuju criminal SNSD-a. Bosna je stvorena u Dejtonu tako kaze Dodik i sve ostalo. Lako je pricati o referendumu, Dodik, malo pricaj o zaposljavanju, privredi, otvaranju radnih mjesta, boljem zivotu, ostanku mladih u drzavi to pricaj.

ODGOVORITE
Name

Radojka Pjevčević

27.04.2015 06:32

Molorad je kriminalac i komad teletine i oni koji mu vjeruju.

ODGOVORITE
Name

narod

27.04.2015 06:46

NEKA LUDI BAJA OCIJEPI REFERENDUMOM ONO ŠTO JE OSLOBODIO...

ODGOVORITE
Name

Forty

27.04.2015 06:46

Mile osijedismo svi čekajući referendum, a njega nikad :)

ODGOVORITE
Name

Kupac iluzija

27.04.2015 07:06

Molim vas dajte mi pola kile referenduma, kilo rezolucija, i pet deka straha od unitaristickog sarajeva. Hvala lijepo

ODGOVORITE
Name

Realitic

27.04.2015 07:36

Vrlo kreativno, nema šta. I živa istina.

Name

sofer

27.04.2015 07:11

Neobrazovana, primitivna i bahata budala. Bitanga koja iritira zdrav razum i toliko lupa i krade da će odlazak Čaušeskua ličiti na izlet u odnos.

ODGOVORITE
Name

Zamajavanje

27.04.2015 07:19

Trla baba lan da joj prođe dan.

ODGOVORITE
Name

re.miki

27.04.2015 07:22

Samo mi reci koje je on drzave predsednik. .Da se malo edukujemo.

ODGOVORITE
Name

Coban

27.04.2015 07:49

Mile , je imao dvije krave muzare. BIH i Republiku Srpsku. Bih, mu pobjegla, pa ce RS bolje da pricuva. Blago se nama!

ODGOVORITE
Name

BMX

27.04.2015 07:53

Bilo kakav Referendum u BiH koji nema saglasnost Srba i Bošnjaka znači rat. U ovom Dodikovom slučaju referendum bi bio najveća životna greška Srpskog Naroda na ovim prostorima. Taj referendum bi značio uništenje Srpskog naroda na tlu BiH a RS bi nestala u vihoru ratnih dejstava. Ova ratnohuškačka vlast se mora pod hitno srušiti. Najveću štetu oni nanose Srpskom narodu, čije interese treba da zastupaju.

ODGOVORITE
Name

Bolji zivot

27.04.2015 07:53

A da li bi to bilo sta bolje ?

ODGOVORITE
Name

REFERENDUMSKO PITANJE-

27.04.2015 08:25

DA LI STE ZA TO DA VAM ZAPALE KUCU ILI VI NECIJU? DALI STE ZA TO DA ZIVITE U STRAHU? DALI STE ZA TO DA VAM POGINE DIJETE ILI DA UBIJETE NECIJE? TO SU PRAVA PITANJA. HVALA BN NA ANTI RATNOM DJELOVANJU.

ODGOVORITE
Name

rs

27.04.2015 08:49

I bice da znate.

ODGOVORITE
Name

Bosna

27.04.2015 09:25

Hoće biti referendum ali u tvom svetu. Probudi se iz sna.

Name

rs

27.04.2015 08:50

I bice da znate.

ODGOVORITE
Name

Adem

27.04.2015 10:10

Ja se isto iskreno nadam da ne bude Referenduma/Rata, zbog Srba ovaj put. Mi Bosnjaci smo za mir, puno smo Srbima oprostili sta su nam uradili 90ti, tacno znamo gdje zlocinci zive, al nista ne poduzimamo jer zelimo strukturu u drzavi i pokusavamo da zivimo zajedno jer Bosna je od svih nas. Mi trebamo da trazimo Referendum i da ne zivimo sa vama. Ja znam da ovaj put ako bude neki problema, Bosnjaci su trenutno povezani sa citavim svijetom, tolika DIJASPRA, imamo dobro ime u svijetu, toliko novca i da bude nesto svi bi poslednji evro dali da pomognemo Bosni da ostane i vratili se da istrijebimo sve i jednog Srbina do Drine. Znaci za mir smo, to naglasavam, al da bude nesto, bit cemo Cudovista, i vratit ce mo vam za sva vremena. Ja vas molim da prihvatite Bosnu i da svi zajedno radimo da je poboljsamo jer je od nas sviju i sve cemo vam oprostiti za '90-te.

Name

Re Adem

27.04.2015 13:42

Vi nama vratiti? Pa mi vam imamo još vraćati. Još vam nismo vratili ni za drugi svjetski rat a kamo li dok je bio "turski vakat" A jaki ste u PM i sa parama i sa svim ostalim. Sjedi tu u "šveckoj" i miruj kad si za mir. P. S. Lako je biti čudovište. Probaj malo biti čovjek ponekad.

Name

Ademe.

27.04.2015 13:49

Odvojite se. Trazite referendum. Podignemo zid na entitetskoj granici!!! Alo Ademe ili su ti smanjili dozu ili napravili veće razmake između njih. Sjedi i tiću mišu...

Name

no name

27.04.2015 09:09

I tako Baja postade referendum-efendija...

ODGOVORITE
Name

bgd

27.04.2015 09:13

Klix Šta piše u Deklaraciji SNSD-a o "slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj"

ODGOVORITE
Name

doda junior

27.04.2015 09:14

Referendum ima da bude kad ga Mile jubilarno 100-ti put najavi, pa ko živ ko mrtav.

ODGOVORITE
Name

BGD

27.04.2015 09:16

I tako više puta preko 20 puta stao na koru od banane i pokliznuo se... Meni to liči na majmunska posla Dodo - kora od banane - ha ha ha

ODGOVORITE
Name

007

27.04.2015 09:22

Referendum je odgovor na napade iz Federacije da je Srpska genocidna.Prestankom prenosa nadležnosti na nivo BIH,te napadima na Srpsku,prestaje i potreba za referendumom..Ba kraju, veći problemi su u Federaciji, jer nema dogovora dva naroda o uređenju iste.

ODGOVORITE
Name

gggg

27.04.2015 12:52

Jeste , jeste barem kriminalna isto kao i Federacija. Vrijeme je da se napravi drzava po volji svih radnih gradjana u kojoj ce profiteri biti kaznjeni, a rad cijenjen u kojoj ce se ljudi moci vracati na svoja ognjista i tamo biti svoji na svome, te imati podrsku lokalnih vlasti. Dosta je lutanja. Mile ja ti nisam za tu Republiku Srpsku ni bio, niti cu glasati. To je veliki prevara tadasnnjih trgovaca nacionalista sa sve tri strane.

Name

idemo dalje

27.04.2015 09:22

I treba raspisati referendum, vakat je da se krene u rat, u prošlom stoljeću u Bosni je bilo tri opštenarodna rata sa povremenim manjim incidentima, tako da je vrijeme, ako mislimo da se ponašamo u skladu sa našom tradicijom, vadi oružje.

ODGOVORITE
Name

Save

27.04.2015 09:27

Iza ove budale stoji njegov ideolog Slavko Mitrovic,bolesna,zla i umno poremecena osoba,nigdje ga nema niti se pojavljuje ali mu da dnevnu dozu gluposti i zla uvlaceci se tajno u kabinet i u kucu.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

27.04.2015 09:29

Jadnik...

ODGOVORITE
Name

Tuzlanac

27.04.2015 10:32

Realnost je - aneksija BiH, bila ona prema dejtonskom ustavu ili ne, od strane EU, baš kao što je to bilo 1908, ili bješe 1878. godine :)

ODGOVORITE
Name

Darko stojanovic

27.04.2015 10:35

Laktasenko se drzi one 100 puta izgovorena laz, mozda i postane istina. Samo po ovoj racunici prosjeka do sada, on izgleda planira da bude u vlasti naredni 50 godina jer mora jos 70 puta da spomene referendum. Da nije zalosno bilo bi smijesno.

ODGOVORITE
Name

Eto ga sad se pere?

27.04.2015 10:41

Милорад Додик: Декларација о самосталности РС није позив на рат, Република Српска има право да одлучује о својој судбини Председник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик одбацио је оцене да је Декларација СНСД-а о самосталности РС позив на рат, истичући да у декларацији "не постоји ништа друго осим позива на политички дијалог".

ODGOVORITE
Name

Aleksandar Pavlovic

27.04.2015 11:04

Pas koji laje, ne ujeda. Prazne price.

ODGOVORITE
Name

englez

27.04.2015 11:17

Ne znam ko ce ga priznati samo, Aleksandrovac i Laktasi, on je davno izvadio srbijanski pasos, da moze pobjeci, a ima i vilu u Beogradu, u njoj bude izraelska ambasada i dobija 4500 eura za kiriju.

ODGOVORITE
Name

za Englaza

27.04.2015 17:57

Kazes kupio vilu u Beogradu.Vidis kako se srpstvo unovcava.Prije 8 godina bili smo bukvalno spremni svi izginuti za njega,a on nas istovremeno pljackao.Srbi izgleda boluju od srpstva,pa makar i lazno bilo.E miji Srbi kad ce te pameti doci.

Name

goran

27.04.2015 11:23

Najavljivace on referendum jos minimum 3000 0000 puta, dok god ima budala koje ce slusati a sve u cilju mazanja ociju za pljacke teske milijarde izvedene od njegovih jataka u zdravstvu,piju,Bircu,zeljeznicama,sumama,zdravstvu,rafinerijama...Ova prica je obicna zvaka za budale a posto u Srpskoj vecina nece da misli svojim mozgom prica prolazi godinama dok se njihovi inostrani racuni debljaju, a dugovi Srpske rastu u nedogled.

ODGOVORITE
Name

Rajko

27.04.2015 11:28

Izrode Srpski uzmi pistolj i pucaj si u tu krmecu glavurdu. Ostavi ovaj napaceni narod na miru, dosta mu je ratova i bijede sugo sugava... Neka me sad kazne po tom tvom zakonu o javnom redu i miru.

ODGOVORITE
Name

rajko k

27.04.2015 12:05

Lazi Baja da se vaselimo.

ODGOVORITE
Name

Лија

27.04.2015 12:37

Ово ми личи на политички блеф. Случај је коцкарском блефу. Оно кад у рукама немаш неке јаке карте, а блефирањем покушаваш обесхрабрити противника и навести га на одустанак од игре-предају.

ODGOVORITE
Name

Dada

27.04.2015 14:08

Njegov blef je veoma providan...

Name

Mile ronhil

27.04.2015 14:23

Da sacuvam svoj tor,sa svojim ovcama za sisanje,spreman sam na sve.

ODGOVORITE
Name

nema para

27.04.2015 14:34

Onaj ko njemu još nešto vjeruje, a pogotovo u priču o otcjepljenju - pod hitno na psihijatrijski pregled. Gledajmo mi na ono od čega se živi...Od ovoga živi samo on i njemu slični.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija ISTOCNI

27.04.2015 15:04

Prvi put kada je Dodik spomenuo referendum , djelovalo je to ozbiljno eee referendum ...ali vise od 30 puta nesto najavait pa ne uradit ? Dovelo je do tog da je jako smijesan , cak za mene su smijesni svi koji pridodaju paznju tome , ocigledno je da gospodin Dodik , zeli da skrene paznju sa Ekonomije , sa svega sto je narodu bitno. Evo ja sam iz Istocnog Sarajeva i radim u Sarajevu, gospodine Dodik ako budemo nezavisni hoce li meni trebat pasos da idem na posao, ili cu imat ovdje posao? SRDACAN POZDRAV

ODGOVORITE
Name

Karadoz

27.04.2015 15:07

Milorad je spreman braniti srpstvo i RS do posljednje kapi vase krvi...za to vrijeme njegovi ce sve pazljivo pratiti iz Beograda

ODGOVORITE
Name

Župa

27.04.2015 15:16

Što nam se Mile ovoliko udebljao?

ODGOVORITE
Name

ono ali nako bas

27.04.2015 17:15

I mala nevjesta kad zazvoni telefon dize ga kroz 3 naredne epizode prosto te jeza ufati ko ce joj se tamo javit. Suljo velicanstveni malo ratuje malo zene ganja po dvorima svojim i tako par sezona, sve velike americke serije vec zavrsile jedino jos Mile istu epizodu snima i tare isti scenario 10 godina. Ima li ista drugo i imalo zanimljivije osim referenduma. Daj bar po epizode blagostanja u najavi,borbe protiv kriminala i korupcije,daj malo napretka i rada da imas vise statiata koji se micu a ne samo one koji ti se klanjaju a kad se sakriju u misiju rupu salju spinove kako su nezadovoljni statusom ikebane (Ikeban Radojicic sve nesto hoce a stid ga da kaze sta ko seljancica u robnoj kuci). Daj brate sta konkretno a ne da samo tebe vozi avion i da samo tebi Matanove Banske dvore treba dati. Daj malo Foce daj Tunjice daj Padinjaka i Remetinca daj malo Banjaluke na vodi i auto puteve koje ne setaju kad se pokrene kliziste, kad Vucic koji je u ratu bio na prvoj crti moze da se druzi sa Seicima i od njih uzima kredite na bratski dogovor i investicije,daj malo i tebe da vidimo kako to ide a ne Rusku mafiju da dovodis da i ono malo fabrika prodaju u staro gvozdje. Daj malo i da ti vidimo ledja ako ne znas gdje si i sta radis,sto da zbog tebe Srbi opet idu u ambis, pred tvojom kucom u Beogradu nema mjesta za toliko traktora koliko bi ih iz RS poslo

ODGOVORITE
Name

SrBin iz rs

28.04.2015 11:52

Mi smo Srbi. I mi imamo pravo za referendum !

ODGOVORITE
Name

PAJO

28.04.2015 20:10

Pa hajde stisnite niko vam ne brani.

Name

Mile D.

28.04.2015 16:38

I zadnjoj budali je vise jasno ko je Dodik i ko i kakva je njegova stranka.

ODGOVORITE
Name

Zeljka

29.04.2015 06:12

To ga Zeljka nasavjetovala sta da kaze,:rekla mu kupi Narod svoj tj. PAPKE pricom o referendumu i eto nam jos cetri godine vlasti da krademo,Revolucija je neophodna, 1 maj je blizu,Naci postenog covjeka,netreba mu fakultet,i podici se iz pepela

ODGOVORITE