Žoc: Hoću 9. titulu šampiona Evrope!

“Fenerbahče ima između 25 i 30 miliona navijača, doneli smo im veliko oduševljenje i želimo da se ovo nastavi”, izjavio je srpski trener nakon što je turskom klubu obezbedio odlazak na Fajnal for Evrolige prvi put u istoriji.

Košarka 24.04.2015 | 19:20
Žoc: Hoću 9. titulu šampiona Evrope!

Srpski stručnjak Željko Obradović već je napravio najveći uspeh sa ekipom Fenerbahčea, pošto im je obezbedio plasman na Fajnal for Evrolige, prvi put u istoriji.

Turski klub uradio je to na superioran način, počistivši aktuelnog šampiona Makabi sa 3:0 u seriji.

Fener je tako dobio priliku da se od 15. do 17. maja u Madridu bori za prvi trofej u najjačem evropskom takmičenju zajedno sa ekipama Real Madrida, Olimpijakosa i CSKA, a Obradović čak za devetu titulu Evrolige.

"Uradili smo veliki posao i zaslužili smo da proslavimo ovaj uspeh. Nakon završetka meča u Tel Avivu videlo se koliko su se igrači radovali. Tako je kada se mnogo uloži u nešto i kada se to vrati. Uoči sezone postavili smo sebi cilj da što bvolje odigramo u Evroligi i zadovoljan sam svim što smo učinili, osim mečevima protiv Panatinaikosa u Atini i Kahe u Vitoriji. Izgrađena je sjajna atmosfera u timu i svi igrači su veoma posvećeni zajedničkom cilju", istakao je u razgovoru za “Politiku” Obradović i dodao da su mu i dobri prijatelji rekli da ga dugo nisu videli tako srećnog, kao posle meča u Tel Avivu kada su obezbedili plasman na Fajnal for, pošto se od srca radovao sa igračima.

Srpski trener do sada je već podizao evropske pehare sa Partizanom (1992), Huventudom (1994), Real Madridom (1995), i čak pet puta sa Panatinaikosom (2000, 2002, 2007, 2009. i 2011), a sada će imati priliku da se popne na krov Evrope i sa Fenerom.

"Svaki klub ima svoje ciljeve, a ja sam imao sreće da radim u klubovima čiji su se ciljevi poklapali sa mojim. Nekada sam i rizikovao, kao kada sam potpisao za Real i kada su tražili da se obavežem da ću već u prvoj sezoni odvesti klub do titule prvaka Evrope. Nisam mnogo razmišljao, jer nije bila mala stvar voditi veliki Real sa 34 godine i srećom uspeo sam da uradim ono što smo predvideli ugovorom, pa sam u Madridu proveo tri lepe godine”", priseća se bivši selektor Srbije i Crne Gore, koji je posle prve sezone u Turskoj kada je Fener zaustavljen u Top 16 fazi napravio veliki korak napred i učinio da ta zemlja dobije tek drugog učesnika F4 turnira Evrolige posle Efesa 2011. godine.

"Zadovoljan sam ovom sezonom. Uspešni smo jer su u klubu svi radili - od ekonoma do predsednika. Pohvaljujem sve, ali igrači su uvek najbitniji. Fenerbahče ima između 25 i 30 miliona navijača, doneli smo im veliko oduševljenje i želimo da se ovo nastavi. Odnos između navijača i tima je sjajan i siguran sam da će nas podržati u Madridu".

Obradović kaže da do Fajnal fora ima još dosta vremena i da će se Fener do tada posvetiti borbi u turskom šampionatu, gde ih već u nedelju očekuje derbi sa Efesom Dušana Ivkovića.

Tvrdi da će biti spremni da se u Madridu pokažu u najboljem svetlu.

"Imamo dvadesetak dana do Fajnal fora. Očekuje nas težak period. Postoje, međutim, još neke stvari koje možemo da poboljšamo u igri i radićemo na tome", istakao je Obradović.

Obradović je više puta rekao da bi voleo da oseti kako je to biti trener Makabija, kluba koji je odlično organizovan i koji veoma ceni.

"Često ističem Makabi kao primer prave košarkaške sredine. Oni su višestruki prvaci Evrope, košarkaška institucija. I pre neki dan sam rekao izraelskim novinarima da volim kada moji timovi igraju u Tel Avivu. A i svedoci smo da je svaki Fajnal for na kojem igra 'ponos Izraela' poseban spektakl zbog njihovih navijača".

U Feneru igraju dva srpska reprezentativca Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a pohvalu o tome da su napredovali dao je nedavno i selektor Saša Đorđević, rekavši da su "zablistali kod tate Željka Obradovića".

"Bogdanoviću je ovo prva godina kod nas i odlično se uklopio. 'Hemija' u timu je dobra, igrači se međusobno poštuju i bodre. Kao i svaki mladi igrač ima oscilacije, ali dobro je što je i sam svestan da može mnogo bolje. Kada je reč o Bjelici on igra ubedljivo najbolju sezonu u karijeri. Na svakoj utakmici je odradio svoj deo posla".

Komentari / 0

Ostavite komentar