Popović: Bez vrijeđanja, molim!

Predsednik Partizana Zoran Popović rekao je da se nada da će 148. večit derbi protiv Crvene zvezde proteći u sportskoj atmosferi i fer navijanju.

Fudbal 24.04.2015 | 08:00
Popović: Bez vrijeđanja, molim!

Popović je u izjavi za sajt Partizana ocenio da će "večiti derbi", kao i prethodnih sezona, bitno uticati na konačni ishod borbe za titulu prvaka Srbije.

"Apelujemo na navijače da u podršci svojim timovima izbegnu lične uvrede, nepristojnosti i sve parole kojima nije mesto na sportskim borilištima. Verujemo da je želja svih da atmosfera bude nezaboravna, navijanje gromoglasno, ali u okvirima sportskih pravila i poštovanja prema protivniku", rekao je Popović.

Prvi čovek crno-belih je rekao da na Upravama klubova, kao i akterima same utakmice leži velika odgvornost za atmosferu na "večitom derbiju" i pozvao ih da očuvaju dostojanstvo.

Popović je dodao da je bezbednost igrača, trenera, sudija i službenih lica veoma bitna stavka na predstojećoj utakmici.

"Učinimo sve da igrači budu u centru pažnje, da se pre i posle derbija piše i govori o njima, njihovim golovima, driblinzima i potezima, a ne o incidentima, sukobima ili drugim pojavama koje su u sportu neželjene i štetne", kazao je Popović.

Partizan uoči 148. večitog derbija zauzima prvo mesto u Superligi Srbije sa 56 bodova, pet više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Utakmica 24. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić.

Komentari / 0

Ostavite komentar