Mudžahedini iz BiH među teroristima OVK

Među teroristima sa oznakama OVK koji su zauzeli policijsku stanicu na sjeveru Makedonije bilo je i desetak bivših pripadnika odreda "El mudžahedin" iz BiH, piše "Glas Srpske".

Region 23.04.2015 | 09:45
Mudžahedini iz BiH među teroristima OVK

Grupa je u Makedoniju upala sa Kosova, a njeni članovi iz BiH posljednjih mjeseci boravili su u selima Aračinovo i Kondovo kod Skoplja, koja kontrolišu pripadnici terorističke OVK, kaže izvor iz bezbjednosnih struktura BiH.

"Tu, i u selima prema Kosovu, ima veliki broj pripadnika jedinice "El mudžahedin". Mudžahedini iz BiH, koji su u sklopu terorističke grupe upali u karaulu u Gošincu, tu su imali treninge", navodi sagovornik lista.

Prema njegovim riječima, oni su uspostavili mrežu na Kosovu i Metohiji, u Sandžaku i u Makedoniji.

Teroristička grupa od 40 članova napala je u noći između ponedjeljka i utorka policijsku stanicu Gošince i razoružala četiri policajca. Oni su kasnije nestali, a makedonska policija za njima traga.

Profesor Fakulteta za bezbjednosti iz Skoplja Ivan Babanovski kaže da je oko 150 mudžahedina iz BiH stiglo na Kosovo, a zatim u Makedoniju i zajedno sa bivšim pripadnicima OVK kontrolišu dijelove makedonske teritorije na kojima zvanična vlast nema nikakav uticaj.

"Posljednji napad dio je realizacije plana Al kaide poznatog kao "Balkan 2020". Prema tom planu, Balkan je jedan od centara za prodor islamističkog terorizma u Evropu", rekao je Babanovski.

On je naveo da napad na policijsku stanicu izvršen prema rezoluciji o konstituisanju prirodne albanske države, koja je usvojena 17. januara 2013. godine na svealbanskom skupu u Tirani.

Babanovski je istakao da na teritoriji pod kontrolom terorističke organizacije ANA (albanska nacionalna armija) postoje trening kampovi, a da se ta teritorija veže od Bujanovca i Preševa do skopskih sela Kondovo i Aračinovo.

"Pokretnost tih jedinica je takva da mogu da se upotrijebe u svako doba na svim dijelovima Balkana", naglasio je Babanovski.

Profesor beogradskog Fakulteta bezbjednosti Milan Mijalkovski kaže da se na Balkanu nalazi oko 10.000 takozvanih spavača terorističke organizacije Al kaida, spremnih da krenu u akciju, a da ih je u BiH oko 3.000.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

i ja sam filozof

23.04.2015 07:58

Mene cudi jedno.... Ako ti ugledni profesori i strucnjaci tvrde i znaju da postoje takve snage, zasto ih onda niko ne uzima zdravo za gotovo? Molim vas, cifra od 5 spavaca je signal za uzbunu, a kamoli 5000 kako spominje profesor.... Meni se cini da taj profesor na svakog spomenutog spavaca je dobio 1Evr kao nagrade da to napise. Prestanite sa proizvoljnim iznosenjem podataka i koncetrisite se na svoje studente da ih naucite necemu, postovani profesore.

ODGOVORITE
Name

Sara

24.04.2015 03:34

Kakvi mudzahedini kakva vjera i nacija. Ovo su sverceri kpjima ne odgovara kontrola na granici. Danas svi lopovi igraju na kartu nacionalizma da bi lakse radili svoj posao.

Name

Neko_iz_mase

23.04.2015 08:15

Pa ljudi moji, kakve bljuvotine moramo citati, samo da se skrene paznja s toga da smo svi gladni i Srbi i Hrvati i Bosnjaci..pa nas svako malo plase ustasama, handzar divizijom i cetnicima da bi zaboravili da SMO GLADNI SVI JEDNAKO

ODGOVORITE
Name

ok

23.04.2015 08:15

Dotični ,,stručnjaci " ako znaju ko je došao iz Bosne treba da kažu njihova imena i prezimena.Dotični ,,stručnjaci " bi bilo bolje da komentarišu negiranje makedonske nacije od Bugara,Grka,Srba..

ODGOVORITE
Name

subara

23.04.2015 08:59

Vidim da neke boli sto se BIH veze uz terorizam ali cinjenice su neumoljive. Mudzahedini iz BIH ne znaci nuzno da su Bosnjaci mada ih je u El Mudzahidu bilo barem pola. Albanija i Kosovo su puni mudzahedina a i to znaju i ptice na grani. Nezahvalno je licitirati ciframa ali se zna da je taj region ukljucujuci u BIH odskocna daska za izvoz terorizma u Evropu.

Name

re ok

23.04.2015 10:39

Sta se ljutis pa takvi kao ti su se kleli u alaha da u Bih za vrijeme rata nije bilo mudžahedina a na kraju se vidi ko je sa kim bio i sta je ko radio.

ODGOVORITE
Name

ok

23.04.2015 11:17

Ne ljutim se ja već se zalažem da se svima objave imena i prezimena za terorizam,ratne zločine ,kriminal,lopovluk itd i da budu obelježenji cijelog života i da svi budu u zatvoru do kraja života a ne da se koriste kada nekom trebaju !

Name

007

24.04.2015 07:57

Teoretičari iz Maoče i Bočinje na praksi u OVK.Prvo poluvreme je krenulo.

ODGOVORITE
Name

Требиње

26.04.2015 10:48

То је извозни бренд из Босне

ODGOVORITE