EL: Ode i CSKA na F4!

Košarkaši CSKA savladali su Panatinaikos u gostima 74:55 i tako su se sa 3-1 u pobedama plasirali na fajnal-for Evrolige u Madridu.

Košarka 22.04.2015 | 23:10
EL: Ode i CSKA na F4!

’Armejci’ su lako dobili dva meča u Moskvi, PAO je u ponedeljak izvanrednim šutom za tri poena uspeo da ostvari trijumf, ali sada je kvalitet ruskog tima došao do izražaja.

U borbi za finale CSKA će se sastati sa boljim iz serije Olimpijakos – Barselona, u kojoj Pirejci trenutno vode sa 2-1 u pobedama.

Najbolji u timu Dimitrisa Itudisa bio je Andrej Kirilenko sa 13 poena (5-11 iz igre), 10 skokova i po 3 asistencije i rampe, Nando de Kolo ubacio je 18 poena (2-7 za dva, 4-4 za tri), Kajl Hajns imao je 12 poena i 4 skoka, a Soni Vims 11 poena i 4 asistencije. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić dao je 5 poena (2-5 iz igre za 18 min), uz 3 skoka, 2 asistencije i ukradenu loptu, doduše i uz 4 izgubljene.

Najefikasniji kod domaćih bio je Nikos Papas sa 11 poena (3-4 za dva, 1-8 za tri), uz 5 ukradenih lopti, a Mavrokefalidis i Gist dodali su po 10 poena.

CSKA je mnogo ozbiljnije počeo četvrti meč nego što je to bio slučaj sa prethodnim – De Kolo je ubacio dve trojke, gosti su igrali čvrstu odbranu, a poenima Kirilenka stigli su do dvocifrenog viška već u prvoj četvrtini (19:7).

’Zeleni’ su odigrali odlično u drugoj deonici, u jednom trenutku prišli su i na tri poena zaostatka, a na poluvremenu je bilo 37:32 za goste.

Prelomila je treća četvrtina koju je CSKA dobio sa 23:12, a u ključnoj seriji koja je gostima donela nedostižnu razliku učestvovao je i Teodosić sa pet poena.

Pogotkom Hajnsa početkom poslednjeg perioda tim Dimitrisa Itudisa poveo je sa 63:44 i do kraja nije bilo nikakvih dilema u vezi sa pobednikom – CSKA je ponovio rezultat iz prošle sezone, eliminisao je PAO, samo sada uz jednu utakmicu manje.

Fajnal-for na programu je od 15. do 17. maja u Madridu – osim CSKA, prolaz dalje već je obezbedio i Fenerbahče, a čekaju se još bolji iz okršaja Real – Efes (2-1) i Olimpijakos – Barselona (2-1).

Komentari / 0

Ostavite komentar