PL BiH: Mladost žestoko oslabljena na Široki!

Fudbalere Mladosti očekuje izuzetno teško gostovanje lideru Širokom Brijegu. Obarščani prepuštaju ulogu favorta domaćinu, ali će sve učiniti kako bi se na “Pecari” dostojno prestavili u najboljem svijetlu.

Fudbal 22.04.2015 | 10:40
PL BiH: Mladost žestoko oslabljena na Široki!

Na put ka Širokom Brijegu, ”zeleno-bijeli” putuju bez sedam standardnih prvotimaca, pa će trener Slavoljub Bubanja u prvi tim uvrstiti nekoliko fudbalera iz omladisnkog pogona.

Zbog žutih kartona pauziraju Darko Marković, Semir Hadžibulić, Dušan Hođić, dok su povrijeđeni Nemanja Dabić, Dragiša Komarčević, Milan Periće, zbog radne obaveze izostaće Perica Trifković.

- Sigurno da smo svi u klubu željeli i prižezljkivali pobjedu protiv Olimpika, ali moramo biti zadovoljni i bodom iako smo zaslužili i sva tri. Moram reći da su moji igrači napokon odigrali onako kako želim da ih gledam, a to je jedna disciplina, agresivnost, karakter svih devedeset minuta. Moji igrači igraju pod ogromnim pritiskom jer nije se lako boriti za opstanak, a pri tome vam je u posvijesti da maltene svaku utakmicu morate riješiti pozitivnim rezultatom. Protiv Širokog Brijega idemo oslabljeni. Dovoljno je reći da ću morati uzeti nekoliko omladinaca i uvrstiti ih u prvi tim. Međutim, ko izadje na ”Pecaru” znam da će dati svoj maksimum, a koliko će to biti dovoljno vidjeće se poslije utakmice – rekao je trener Mladosti Slavoljub Bubanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar