Pismo zlostavljane djevojčice ganulo svijet

Mari Surprenant još kao dete zlostavljali su biološka majka i njen dečko. Ova osmogodišnja devojčica doživela je u najranijem detinjstvu posledice sa kojima će morati da se nosi do kraja života.

Svijet 17.04.2015 | 21:59
Pismo zlostavljane djevojčice ganulo svijet

Imala je svega osam meseci života kada je preživela pravi pakao. Nju su biološka majka i njen dečko toliko teško zlostavljali da je još kao beba ostala invalid. Mari je dovedena u bolnicu u Atlanti sa jedva pet kilograma, 14 preloma kostiju i modricama koje su prekrivale celo telo.

Izgubila je svaki osećaj u nogama. Ima tešku skoliozu, šipke koje podupiru kičmu i zbog takvog stanja mora na operaciju dva puta godišnje.

Uprkos svojoj teškoj situaciji, ova devojčica danas je srećna i zadovoljna. Pismo koje je napisala socijalnim radnicima i policijskim istražiteljima koji su se bavili njenim slučajem objavili su brojni mediji. Niko nije ostao ravnodušan na iskrene reči ove hrabre devojčice.

"Dragi socijalni radnici i istražioci, želim da vam se zahvalim na tome što ste me učinili srećnom devojčicom, jer ste mi omogućili da dobijem novi, topli dom. Sada mogu da jedem tri puta na dan. Ja sam Mare Rouz Surprenant. Kada sam bila beba, bila sam povređena i vi ste bili na mom slučaju. Kada sam bila mala, toliko su me povredili da nisam mogla da hodam. Moja je kičma bila je slomljena, a doktori nisu mogli da je poprave.

Pitali su E.R. kako se to dogodilo. Ali, on je lagao. Rekao je da sam pala sa kreveta. Tada ste došli vi, i rešili moj slučaj. Niste dozvolili da me taj loš čovek ili bili koji drugi opet povredi.

Da mi niste pomogli, moj život još uvek bi bio grozan. Zato što me nisu hranili, zato što su me tukli kada sam plakala. Ali, sada sam mnogo bolje. Jedino me izluđuje naš pas, Džo.

Nadam se da ćete i dalje pomagati deci. Voli vas Mare", između ostalog stoji u pismu devojčice koje je ganulo svetsku javnost, prenosi Dnevni avaz.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

18.04.2015 11:17

Za ovakve monstrume koji su joj ovo uradili postoji samo jedno rješenje. Električna stolica. Nije humano ukinuti zabranu smrtne kazne mnogi je zaslužuju...

ODGOVORITE
Name

Требиње

18.04.2015 14:05

Боже, јадна дјеца која преживљавају монструозна звјерства родитеља и околине. Не постоји адекватна казна која је зарађена оваквим понашањем.И електрична столица је превише хумана за појединце. Можда да га рашчетворе коњи-то би била само донекле зарађена казна.

ODGOVORITE