EL: Džaba Krle, džaba +17, Real opet bolji od Efesa!

Košarkaši Real savladali su Anadolu Efes 90:85 posle velikog preokreta i poveli 2-0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Košarka 17.04.2015 | 21:20
EL: Džaba Krle, džaba +17, Real opet bolji od Efesa!

Domaćin je poveo 22:11 u prvoj četvrtini, Efes preko tandema Ertel-Krstić preokrenuo na +17 u trećem periodu, ali je Real preko penala vratio meč u egal, a potom u završnici iskoristio promašaje Turaka.

Junak Reala bio je veteran Felipe Rejes trojkom za preokret 43 sekunde pre kraja, a tragičar Efesa Stratos Perperoglu sa tri promašene trojke i izgubljenom loptom u poslednjih 90 sekundi.

Serija se sada seli u Istanbul, a na Fajnal-for će se plasirati tim koji prvi stigne do tri pobede.

Real je do pobede predvodio Serhio Ljulj sa dabl-dablom od 18 poena uz 12 asistencija, 15 poena uz 7 proigravanja imao je Rudi Fernandes, 13 je dodao Kej Si Rivers, sa 11 Serhio Rodriges.

Efes nije iskoristio fantastičnu partiju Tomasa Ertela koji je postigao 16 poena uz 15 asistencija i 6 skokova, te njegovu izvanrednu saradnju sa Nenadom Krstićem koji je bio najefikasiji igrač tima sa 23 poena (7/10 za dva) uz 6 skokova.

Čedi Osman je postigao 12 poena, odličan je bio i Dario Šarić sa 11 uz 9 skokova, dok je tragičar Perperoglu meč završio sa takođe 11 (2/10 za tri).

Real je dobrim šutom odlično počeo meč i brzo stigao do dvocifrene prednosti sa 22:11, ali Nenad Krstić otvara pa zatvara seriju Efesa 14:0 za veliki preokret. Turci se tu nisu zaustavili, nošeni Krstićem su tri minuta pre poluvremena stigli do deset poena razlike (37:27).

Real je u završnici drugog perioda uspeo da se oslobodi pritiska, ali je Efes dominacijom u skoku (27-12) uspeo da održi solidnu prednost (45:37). Turci su raznovrsnom igrom održavali desetak poena prednosti u trećem periodu, a potom predvođeni Osmanom napravili seriju 9:0 za maskimalnu prednost na meču (62:45).

Međutim, u završnici četvrtine, usledila je kriza u igri Efesa, Real se iz svoje izvukao sa nekoliko slobodnih bacanja, te smanjio na 62:57. Krstić je polovičnim učinkom sa linije za slobodna bacanja prekinuo seriju domaćina, ali Kerol i Ljulj vežu dve trojke i vraćaju meč u potpuni egal (66:63) pred poslednjih deset minuta.

Efes je sredinom poslednjeg perioda koševima Krstića, Perperoglua i Ertela stigao do osetnih +8 (78:70), ali Rodriges uz pomoć Ajona vraća Real na koš zaostatka 90 sekundi pre kraja. Usledila je serija Perperoglua od tri promašaja na šutu za tri poena, što domaćin kažnjva trojkom Rejesa za preokret na 83:82. Potom Perperoglu gubi i loptu, a Rodriges pogađa tri od četiri penala.

Džening neverovatnom trojkom 12 sekundi pre kraja vraća Efes u život, ali Real zadržava vođstvo u penal završnici.

Komentari / 0

Ostavite komentar