Seljak čovjek ''poklonio'' HSV-u 4 miliona evra!

"Naravno da patim zajedno sa mojim klubom. Zato sam ovo i uradio".

Fudbal 15.04.2015 | 12:00
Seljak čovjek ''poklonio'' HSV-u 4 miliona evra!

Hamburger iz nedelje u nedelju tone sve dublje na tabeli i klizi ka Cvajti, a donatori se jedan za drugim javljaju i ulažu novac u klub. Poslednji koji je javno istupio je farmer, seljak iz Donje Saksonije po imenu Helmut Bonhorst (55). On je kupio akcije za 4.000.000 evra i tako klubu faktički donirao taj novac.
"Naravno da patim zajedno sa mojim klubom. Zato sam ovo i uradio. HSV je još u tranziciji, a liga je jaka i nemilosrdna. Međutim, čvrsto verujem ovim ljudima koji vode klub. Nije slučajno što sam ovo uradio baš sada. Želim da budem primer i ostalim navijačima", izjavio je Bonhorst.

Akcije Hamburgera prvo je kupio Klaus-Mihael Kune i to za blizu 34.000.000 evra, čime je preuzeo rukovođenje klubom, zajedno sa Aleksanderom Otom (oko 10.000.000). Bonhorst je zapravo još ranije kupio akcije, ali je odlučio da sada objavi, jer je klub trenutno u najtežoj situaciji, na poslednjem mestu na tabeli...
"Svi u mom rodnom gradu znaju koliko volim HSV. Uve Zeler je bio junak mog detinjastva. Hamburger treba da bude moćan kao u vreme Ernsta Hapela", poručio je Bonhorst.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kladionica

15.04.2015 10:41

Pitanje je ostajel u ligi ili ne????

ODGOVORITE