Lam: Porto vrlo opasan, a LŠ tek sad počinje!

Fudbaler Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je da njegova ekipa uz samopouzdanje putuje u Porto, ali je i istakao da u četvrtfinalu Lige šampiona nema lakih protivnika.

Fudbal 15.04.2015 | 10:40
Lam: Porto vrlo opasan, a LŠ tek sad počinje!

"Imamo dovoljno samopouzdanja da kažemo da ćemo pobediti, ako igramo našu igru, ako imamo loptu u svom posedu i igramo napadački. Ali, oni su opasna ekipa, sa dosta kvaliteta u napadu i sa dosta brzih i tehnički potkovanih igrača. Mi smo u četvrfinalu Lige šampiona, tako da više nema lakih protivnika", rekao je Lam za sajt UEFA.

Ekipa Pepa Gvardiole poslednjih nekoliko nedalja ima veliki problem s povredama, ali je ipak ređala pobede, a u Porto putuje posle pobede nad Ajntrahtom od 3:0.

I Filip Lam je bio van terena, ali je naveo da je poslednje dve nedelje dobro trenirao i da se sada oseća dobro.

"Šteta što sam propustio utakmice osmine finala, kad ovo takmičenje praktično i počinje, ali lepo je vratiti se za četvrfinale. Biti među najboljim ekipa u Evropi je lepo", naveo je Lam.

Bajern i Porto su se do sada sastajali dva puta u četvrtfinalu Lige šampiona, a Bavarci su oba puta izašli kao pobednici.

Trener Porta Hulen Lopetegi rekao je da njegova ekipa spremna za predstojeći duel.

"Pripremali smo se za ovaj deo sezone. Igrati u četvrfinalu nekog velikog takmičenja je nagrada za sve i imamo svoj san i ambiciju", rekao je Lopetegi.

Portu je to sedmo učešće u četvrtfinalu Lige šampiona, ali je u narednu rundu najelitnijeg takmičenja prošao samo dva puta.

Ipak, portugalska ekipa u meč protiv Bajerna ulazi takođe uz samopouzdanje, jer je bez poraza na svom terenu u poslednjih devet evropskih mečeva.

Prvi meč četvrfinala Porta i Bajerna iz Minhena igra se u sredu od 20.45 časova na stadionu Dragao.

Komentari / 0

Ostavite komentar