ABA: Zvezda - Partizan, BEZ gostujućih navijača!

Duško Vujošević nezadovoljan najavama da će Crvena zvezda Telekom odstupiti od prakse da 500 ulaznica prosledi gostujućem timu.

Košarka 14.04.2015 | 08:20
ABA: Zvezda - Partizan, BEZ gostujućih navijača!

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je imao dilemu da li da se sa kapitenom ekipe Draganom Milosavljevićem pojavi na zajedničkoj konferenciji za novinare pred polufinalnu plej-of seriju ABA lige protiv Crvene zvezde Telekom.

"Ova konferencija je zakazana za 11 sati, a ne znam zašto je sastanak za bezbednost, na kome će se obelodaniti da li će biti razmene karata, posle nje?"

Vujošević je podsetio da su "večiti" rivali ove sezone uspostavili princip razmene ulaznica.

"To se dogodilo na Zvezdin zahtev. Mi smo bili za to da razmenimo 300 ulaznica, oni su bili za 500 i mi smo pristali. Sada su karte za sektor gde sede navijači Partizana deljene zvezdašima tokom utakmice protiv Panatinaikosa".

"Čini se da će da se odustati od dosadašnje prakse, a ja ne smatram da je to korektan gest, koji vraća ove susrete u normalu i na pijedestal na kome su susreti Partizana i Zvezde nekada bili".

Vujošević je najavio i zvanično saopštenje kluba tim povodom, uz obećanje da se njegova ekipa "neće uplašiti".

"Bez obzira na sve, Partizan je svoju istoriju već napisao. Zna se dobro koliko je proizveo igrača, koliko trenera... Pobeđivao je i veće klubove od Zvezde na njihovom parketu, pa se sigurno ni mi nećemo uplašiti ako na početku polufinala u dvorani budu samo navijači Zvezde. Ali, ako je stvarno do normalizacije odnosa i igranja utakmica u pristojnoj atmosferi, taj gest ne može da bude protumačen kao nešto što je korektno".

Prve dve utakmice, u kojima će crveno-beli biti domaćini, zakazane su za utorak i sredu od 21.00. Serija se igra dok jedan tim ne ostvari tri pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar