E, moj CR7! I jesi i nisi kriv!

Najbolji fudbaler sveta ume da padne kad ne treba i pokuša da iscenira penal ili faul, ali ovog puta je zasluženo pomilovan. Ali, tu nije kraj njegovim problemima.

Fudbal 11.04.2015 | 11:20
E, moj CR7! I jesi i nisi kriv!

Kristijano Ronaldo dobio je dva žuta kartona za simulaciju u tri kola. Jednom opravdano, protiv Barselone, drugi put neopravdano, protiv Rajo Valjekana.

Nakon žalbe koju su uputili i on i Real Madrid, drugi žuti karton mu je izbrisan, pa tako neće morati da preskoči vikend susret sa Eibarom, za koji trener Reala Karlo Anćeloti neće moći da računa na Džejmsa Rodrigeza i Tonija Krosa.

Ronaldo je u meču sa Rajom očigledno bio oboren u šesnaestercu, ali mu je sudija Lopez pokazao opomenu smatrajući da je simulirao. Portugalac je pobesneo zbog toga, pa kada je konačno postigao gol, jubilarni, 300. u dresu Reala, proslavio ga je uzvikujući: “Dopa esto, carajo”, što bi lako moglo da se prevede sa: “Ukradi ovo, go*no”.

Ronaldo je to uradio hvatajući se za genitalije i trčeći prema pomoćnom sudiji zbog čega bi, ipak, mogao naknadno da bude kaženjen i to mnogo oštrije od utakmice suspenzije koja mu je sledovala za navodnu simulaciju penala.

Real u subotu dočekuje Eibar, a potom ga u utorak čeka veliki ispit, prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona sa Atletiko Madridom, u gostima. Real u šest navrata ove sezone, u Primeri, Superkupu i Kupu kralja, nije uspeo da pobedi gradskog rivala i ima četiri poraza.

Anćeloti, pored toga što će imati problema u kreaciji igre, zbog suspenzije Krosa i Rodrigeza, nije srećan zbog zdravlja napadača Karima Benzeme. Francuz se loše osećao i loše je igrao protiv Raja, zamenjen je u 71. minutu, a ništa bolje mu nije bilo ni na treninzima posle utakmice.

Par puta je prestajao sa radom i tražio pomoć lekara, koji su mu davali vitamine i osveženje. Pitanje je da li će biti spreman do subote.

Komentari / 0

Ostavite komentar