Za praznike rade trgovci, apoteke...

Ljekari, apotekari, policajci, vatrogasci, taksisti, kao i radnici u prodavnicama, tokom vaskršnjih praznika biće na usluzi građanima 24 časa dnevno.

Republika Srpska 09.04.2015 | 18:58
Za praznike rade trgovci, apoteke...

U Domu zdravlja Banjaluka ističu da će i za vrijeme vaskršnjih praznika, odnosno na Veliki petak, Vaskrs i vaskršnji ponedjeljak, raditi prema promijenjenom rasporedu.

- Dežurni timovi Službe porodične medicine radiće u dvije smjene, od sedam do 20 časova, na Poliklinici i u Platonovoj ulici. U stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći jedan stomatolog dežuraće 24 časa - rekla je portparol Doma zdravlja Dijana Ožegović.

Dodala je da će specijalističke pedijatrijske ambulante raditi u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u Poliklinici.

- Pored toga, Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći - naglasila je Ožegovićeva.

Građanima će za vrijeme praznika 24 časa na usluzi biti apoteka “1. maj”, dok će pojedine apoteke sutra, u nedjelju i ponedjeljak raditi po skraćenom radnom vremenu.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka ističu da će za predstojeće praznike pojačati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi spriječili izvršenje krivičnih djela, prekršaja i saobraćajnih nesreća.

- Apelujemo na vozače da poštuju zakone i prilagođavaju vožnju uslovima na putu. Takođe, vozači se upozoravaju da za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilima - rekla je portparol CJB Marija Markanović.

Šef Odsjeka Civilne zaštite grada Željko Katić rekao je da za vatrogasce nema praznika.

- Vaskršnji praznici za vatrogasce su kao i svaki drugi radni dan - rekao je Katić.
Predsjednik Udruženja “Euro-taksi” Darko Vučić rekao je da će taksisti za vrijeme prazničnih dana raditi smanjenim kapacitetom.

- Cijene taksi usluga za praznike neće biti izmijenjene - dodao je Vučić.

Autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja sutra (petak), na dan Vaskrsa i u ponedjeljak će voziti po prazničnom režimu, dok će za subotu važiti uobičajeni režim.

U Autobuskoj stanici ističu da će za vrijeme praznika redovno funkcionisati, te da će zbog većeg kretanja putnika danas i u ponedjeljak pojačati broj radnika.

- Kada su u pitanju polasci sa stanice, pojedini prevoznici će na svoju inicijativu ukinuti neke linije na Vaskrs - rekao je vršilac dužnosti direktora Autobuske stanice Nemanja Buha.

Izvor: Istinito

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lesinar

09.04.2015 17:40

I bazeni banjaluke rade..tj.donji sloj radnika a ovi na visokim polozajima ne rade jer oni su veliki Srbi, a donji sloj il nizi mali Srbi i oni rade ...

ODGOVORITE
Name

?????

09.04.2015 18:53

Sta je tu za negativan lajk..sto radimo i dobijemo dnevnicu kao ovi sto ne rade..ne razumjem...

Name

lesinaru

09.04.2015 20:20

A molio si za posao..sad ne valja..daj otkaz pa odmaraj..ima ko hoce i nije mu tesko raditi na praznike