Na Ilidži zaplijenjeno 11 kg marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zaplijenili su na području Ilidže oko 11 kilograma marihuane i uhapsili pet lica, dok se za jednim još traga.

Republika Srpska 09.04.2015 | 12:46
Na Ilidži zaplijenjeno 11 kg marihuane

Uhapšena su lica čiji su inicijali N.N, G.J, I.A. i S.J, dok je A.F. nakon saslušanja puštena na slobodu. Policija traga za A.S. koji je uspio pobjeći, rečeno je danas na konferenciji za novinare MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokom pretresa, kod ovih lica pronađeno je i oduzeto 11 kilograma marihuane, nekoliko mobilnih telefona i određena količina novca za koji se sumnja da potiče od preprodaje droge.

Zaplijenjena droga bila je upakovana u 18 paketa, a najveći dio, čak 10 kilograma, pronađena je kod G.J, a jedan kilogram kod A.F.

Uhapšeni će nakon saslušanja u policijskim prostorijama danas biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva.

Policijska akcija, koja je sinoć izvedena, imala je za cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droga.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BOA

09.04.2015 11:29

Nikad mi nece biti jasno zasto se pisu inicijali. Jel' uhapsen? Jeste! Onda je problem da ja koji imam dijete, znam da moj komsija najvjerovatnije prodaje drogu jer je pronadjena kod njega. Pa cu sutra obratiti paznju na njega i ako primijetim sumnjive tipove kod njega obavijesticu policiju. Ovako on i dalje nepriminetno i bez ikakve pozornosti zivi i nikom nije sumnjiv. Dakle ime i prezime lopurdi da znamo ko su.

ODGOVORITE
Name

nn

09.04.2015 11:41

To isto i ja mislim jer ako imaju dokaza zašto se ne objavljuju imena narkodidilera,ubica,siledžija,lopova,pedofila već samo inicijali !