NEM Kup: Bajern sa ''kreča'', Arminija sruši sve favorite!

Tim Pepa Gvardiole posle boljeg izvođenja penala eliminisao Bajer u Leverkuzenu. Meč završen bez golova. Nemački trećeligaš Arminija Bilefeld napravila je veliko izneneđenje i eliminisala Borusiju Menhengladbah u četvrtfinalu kupa Nemačke.

Fudbal 09.04.2015 | 12:20
NEM Kup: Bajern sa ''kreča'', Arminija sruši sve favorite!

Nisu se štedeli Bajer i Bajern tokom svih 120 minuta utakmice četvrtfinala Kupa Nemačke. Publika na Baj areni mogla je da uživa u pravoj muškoj borbi, sevali su udarci, ali su brojne prilike na obe strane ostale neiskorišćene.

I drugi meč ove faze takmičenja odigran u sredu rešen je posle penala (na tri utakmice igrani su produžeci).

U finale će, ipak, Bajern!

Bavarci su bili maksimalno uspešni sa "bele tačke", a jedni promašaj zabeležen je u prvoj seriji, kada je Manuel Nojer odbranio udarac Josipu Drmiću.

Tim iz Leverkuzena ove sezone baš nema sreće u takozvanom "fudbalskom ruletu". Ispao je od Atletiko Madrida u osmini fibala Lige šampiona, a sada neporažen završava i učešće u nacionalnom kupu.

Arminija je Bundesligaša koji se bori za plasman u Ligu šampiona porazila sa 5:4 na penale, nakon 1:1 tokom 120 minuta u Bilefeldu.

Domaćin je poveo u 26. minutu preko Junglasa, da bi šest minuta kasnije izjednačio Maks Kruze iz penala. Tragičari u penal seriji bili su Rafael i Ibrahima Traore.

U utorak su se u polufinale nemačkog Kupa plasirali Volfsburg i Borusija Dortmund.

U polufinalu su Volfzburg, Borusija Dortmund, Bajern i Arminija.

Žreb polufinalnih parova je u petak, a mečevi su na programu 28. i 29. aprila. Tofej brani Bajern, koji je u finalu 2014. savladao Dortmund.

Komentari / 0

Ostavite komentar