Četvoro poginulih u saobraćajkama

U više saobraćajnih nesreća tokom proteklog vikenda na putevima u BiH poginule su četiri osobe, a više ih je povrijeđeno, potvrđeno je u policiji.

Bosna i Hercegovina 06.04.2015 | 09:30
Četvoro poginulih u saobraćajkama

Najteža nesreća dogodila se na putu Banjaluka - Prijedor, u mjestu Mišin Han, gdje su u noći između petka i subote poginuli Gojko Malešević (24) i Nikolina Gajić (24).

U Jasenici kod Teslića u petak uveče stradao je Miroslav Jović (57), a u noći između subote i nedjelje u mjestu Crvene Stijene kod Kiseljaka nestao je Armin Smajlović (29) kada je automobilom sletio u rijeku Fojnicu. Policija pretpostavlja da je Smajlović izgubio život u ovoj nesreći, a za njegovim tijelom se traga.

Miroslav Jović iz sela Jasenica kod Teslića poginuo je u petak uveče kada je motociklom sletio u rijeku Blatnicu u rodnom mjestu. Uzroci nesreće nisu poznati, kao ni tačno vrijeme kada se desila, jer je Jovićevo tijelo pronađeno u rijeci dan kasnije.

Prema pričama mještana, Jović je u petak cijeli dan viđan po lokalnim kafanama i prodavnicama u selima Žeželja, Jasenica i Blatnica gdje je pio alkohol sa poznanicima. Posljednji put je viđen živ oko 19 časova na regionalnom putu koji prolazi kroz Jasenicu, samo kilometar od mjesta gdje je dan kasnije nađeno njegovo beživotno tijelo.

- Mirino tijelo je prvo primijetila njegova kuma. Ona je oko deset časova ujutro prolazila tim putem i slučajno ugledala u rijeci Blatnici crveni motocikl. Došla je do mene kući i kazala šta je vidjela, pa sam ja pozvao policiju - ispričao je Jovićev komšija Stanko Stanković.

Kaže da je potom otišao na mjesto nesreće i vidio da se ispod motocikla nalazi nečije tijelo, ali nije mogao vidjeti lice pokojnika.

Stanko ističe da je na mjestu gdje je Jović sletio sa puta rijeka ranije potkopala regionalni put, ali da ne zna da li je to moglo prouzrokovati nesreću.

U drugoj nesreći koja se juče oko 1.30 časova dogodila na putu Visoko - Kiseljak u mjestu Crvene Stijene sudarili su se "golf 2" i "golf 4", poslije čega je "golf 2" završio u rijeci Fojnici.

Tokom slijetanja suvozač Ajdin Arnes (19) ispao je iz vozila i zadobio teške povrede, dok je vozač Armin Smajlović ostao u vozilu.

Poslije nesreće policija i spasioci krenuli su u potragu za tijelom, ali na mjestu gdje se dogodila nesreća voda je duboka oko pet metara.

U policiji su juče rekli da je oko 13 časova obustavljena potraga za tijelom, jer je voda bila mutna i veoma brza, te će biti nastavljena jutros.

U teškoj nesreći koja se dogodila u Mišinom Hanu, kada su poginuli Gojko Malešević i Nikolina Gajić, učestvovala su četiri vozila. Za upravljačem kamiona "mercedes" bio je Damir Tanasić (39) iz Šamca, "fijat" je vozio Srđan Grahovac (21) iz Prijedora, automobilom "pežo" upravljala je Radmila Jauz (22), dok su se nastradali nalazili u "golfu".

Prema pričama mještana, nesreća se najvjerovatnije dogodila kada je "golf" koji se kretao iz pravca Banjaluke krenuo da pretiče druga dva vozila u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao kamion. "Golf" je tom prilikom uletio u "makazice", a Malešević i Gajićeva su poginuli na licu mjesta.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar