Ilića i Babovića duša boli zbog Kragujevčana!

Fudbaleri Partizana Stefan Babović i Saša Ilić podržali igrače Radničkog u protestu koji su danas iskazali na terenu stadiona u Humskoj zbog kašnjenja nekoliko plata.

Fudbal 05.04.2015 | 13:00
Ilića i Babovića duša boli zbog Kragujevčana!

Kapiten Partizana Saša Ilić rekaoje da je njegov tim morao da se pomuči da pobedi Radnički 1923, aujedno je i podržao kragujevačke fudbalere u borbi za opstanakkluba.

"Utakmica je bila izuzetno teška. Radnički se pokazao kaodisciplinovana ekipa i morali smo da se pomučimo da bismo osvojilitri boda", rekao je Ilić novinarima.

Partizan je pobedio sa 2:1 u 21. kolu Super lige Srbije i takostekao pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja jeizgubila u gostima od Novog Pazara. Ilić je novinarima u petak kazaoda se nada da Zvezda neće pobediti.

"Nije da im želim najgore, ali sam priželjkivao njihov kiks, što sam juče rekao. Znam koliko je teško igrati u Pazaru i Partizan generalno teško tamo osvaja bodove. Sad je 'plus pet', ali daleko od toga da je sve gotovo, ima još mnogo utakmica do kraja", rekao jeIlić.

Radnički 1923 prolazi kroz teške trenutke, a igrači su ove nedeljenapisali otvoreno pismo javnosti u kome su naveli da često nemaju ništa da jedu, ni gde da treniraju, kao i da mesecima nisu dobiliplate.

Na početku današnje utakmice svi su posedali na teren.

"Podržavam te momke. Oni su profesionalci i žive od fudbala i logično je da očekuju da dobiju novac. Nadam se da će njihov potez probuditi svest ljudi u Kragujevcu i da će im neko pomoći", rekao jeIlić.

Stefan Babović je priznao da je tim možda bio opterećen time štoje znao rezultat iz Novog Pazara.

"Ovo je mnogo bitna pobeda za nas. Iskoristili smo 'kiks' večitogrivala. Moguće je da nas je i to što smo znali rezultat maloopteretilo u prvom poluvremenu. Ja sam očekivao da će svakako bititeška utakmica", rekao je Babović.

On je takođe izrazio podršku fudbalerima Radničkog.

"Srce me boli kad vidim fudbalere Radničkog, ali se iskreno nadam da će ih neko čuti i da će im pomoći", rekao je Babović.

Golman Radničkog Žarko Trifunović objasnio je današnji gest ekipe.

"Dogovorili smo se u svlačionici da sednemo na početku meča kakobismo skrenuli pažnju javnosti na naše probleme. Nadam se da ćeovaj apel neko čuti i pomoći nam. Kragujevac zaslužuje Radnički, aRadnički zaslužuje da igra u Superligi", rekao je Trifunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar