Zejtinlik: Deda Đorđe dobio pomoćnika

Kraljevčanin Predrag Nedeljković (47) koji je prije nekoliko mjeseci odlukom Ministarstva za rad izabran za novog čuvara grobova srpskih ratnika stradalih na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu biće pomoćnik čuvenog Đorđa Mihailovića, koji grobove srpskih boraca čuva više od pola vijeka.

Srbija 02.04.2015 | 19:55
Zejtinlik: Deda Đorđe dobio pomoćnika

– Đorđe je hodajuća legenda. Od njega svaki dan čujem novu priču o ovom mestu i ovim ljudima. Energiju koju on ima mnogi mladi ljudi nemaju… Bez obzira na godine, deda Đorđe se ne predaje. Svakog dana počinjemo posao u pet ujutru, na 12.000 kvadrata groblja ne sme da bude ni travke – objasnio je Nedeljković za medije.

– U Grčku sam došao na odmor. Tu sam sreo sadašnju suprugu i već deset godina živim u ovoj zemlji. Uslov za čuvara vojničkog groblja bilo je i prebivalište u Grčkoj i poznavanje jezika, pa je ovo još jedan dokaz da se ništa u životu ne dešava slučajno. Drugi uslov – da sam potomak solunskog ratnika, takođe sam ispunio – navodi Predrag za medije dodajući da svoju novu profesiju ne doživljava kao posao, već kao “čast koja se retkima ukazuje”.

I Đorđe je zadovoljan što će dobiti pomoć, ali priznaje da mu je žao što to nije neko iz loze Mihailovića. On je objasnio da nema sina da ga zamijeni i da zato još uvijek radi, kao i da ima ćerku, ali da za ovaj posao ipak treba “muška ruka”.

– Dobro je što mi je Srbija poslala Predraga, koji će me jednog dana zameniti jer neću živeti dvesta godina. On je hrabar i častan čovek – objasnio je Đorđe.

(Frontal)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbin

02.04.2015 20:03

Svaka ti cast Deda!

ODGOVORITE
Name

Drug DJ

02.04.2015 20:07

Evo da i ja pohvalim jednu odluku nekog ministarstva Vlade Srbije. Tužno je bilo otići na Zejtinlik i gledati starog čiču, mog imenjaka Mihailovića kako se sam brine o srpskom vojničkom groblju, a istovremeno vidjeti kako profesionalni i dobro opremljeni radnici održavaju groblja britanskih, francuskih i italijanskih ratnika. Naravno te profesionalne službe su plaćene od strane zemalja čija groblja održavaju.

ODGOVORITE
Name

SSSS

03.04.2015 04:50

TAKVI BI TREBALI BITI SVI SRBI DA ČUVAMO JEDAN DRUGOG I POŠTUJEMO SVOJE AKO NE BUDEMO LI SLOŽNI I ČUVALI ONO ŠTO SU NAM PRECI OSTAVILI KRVLJU, ONDA ČEMO BRZO NESTATI.A DEDI SVAKA ČAST DA TE BOG POŽIVI.

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

03.04.2015 06:17

Vi ste,cika Djole, vec postali legenda i ma koliko ziveli, nikada necete otici od nas.Lepo je da imate nekoga da Vam se nadje pri ruci.Mozda je trebalo ranije da dobijete pomoc ali nikad nije kasno.

ODGOVORITE