Čume priznao: Tukao sam ženu

Ljubiša Buha Čume nagodio se sa tužilaštvom o kazni i priznao da je tukao suprugu i pretio njenom policijskom obezbeđenju u oktobru i novembru prošle godine.

Srbija 02.04.2015 | 16:36
Čume priznao: Tukao sam ženu

Sa Buhom zaključen je sporazum o priznanju krivice koji će sutra biti pred sudom koji treba da ga potvrdi, rečeno je u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Dok sud ne potvrdi sporazum, njegovi detalji, kao i vrsta i visina kazne ne mogu da se saopštavaju javno. Buha inače nije nikad osuđivan, napomenuli su u tužilaštvu.

Buha se tereti da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Optužen je i da je 8. novembra izvršio krivično delo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja i time izvršio i treće krivično delo - napad na službeno lice za koje je zaprećan kazna do osam godina zartvora.

Za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici zaprećene su kazne do tri godine zatvora.

Za ova krivična dela njemu je suđenje počelo u februaru i zbog zaštite privatnosti bilo je zatvoreno za javnost.

Međutim, Buha, koji je svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, odlučuo da se nagodi sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom i izbegne dugotrajno i mučno suđenje.

U pritvoru je od hapšenja 16. novembra prošle godine.

Buha je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je posle dva suđenja oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

(Mondo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xxxx

02.04.2015 16:55

seljacina

ODGOVORITE
Name

M

02.04.2015 22:53

Go..do jedno.Zalupana seljacino. Koliki si ko Kin Kong a mozga nigdje.

ODGOVORITE