Srpska da zauzme stav o svojim praznicima

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da parlament Srpske treba da zauzme stav o prijedlogu deklaracije povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH.

Republika Srpska 02.04.2015 | 22:41
Srpska da zauzme stav o svojim praznicima

"Poslanici treba da sarađuju na ovoj deklaraciji i da prestanu sa bilo kakvim raspravama, svađama i prepucavanjima, jer je ovdje riječ o ozbiljnim stvarima koje su iznad bilo kakvog partijskog pitanja", rekao je Stevandić danas novinarima u Banjaluci.

On smatra da je drugi najavljeni set reformskih zakona na čekanju i da neće biti razmatran u aprilu u parlamentu Srpske.

"Nemamo obrazloženja zašto ovaj set reformskih zakona neće biti razmatran u najavljenom vremenskom okviru", istakao je Stevandić.

On je rekao da će na sjednici parlamenta Srpske, koja je zakazana za 15. april, između ostalog biti razmatran izvještaj sa zajedničkih sjednica skupštinskih Odbora za bezbjednost i boračko-invalidske zaštite u vezi sa postupanjem Suda i Tužilaštva BiH, odnosno diskriminacijom srpskog stanovništva.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Miš

02.04.2015 16:24

Dok se mi bakćemo oko glupavih praznika, svijet ide dalje. Pravi smo miševi.

ODGOVORITE
Name

neko iz mase

02.04.2015 19:20

Ovo je vec poznata tehnika skrecanja paznje sa pravih problema

ODGOVORITE
Name

a da prije zauzmu stav o Bajinom placenom prijatelju Libermanu

02.04.2015 19:21

Tokom rasprave u Knesetu, Lieberman je uzvratio na kritike Shasa, kazavši, između ostalog, da "niti ja, niti moja stranka stojimo iza Srba u Srbiji ili u Bosni i Hercegovini, niti planiramo imati bilo kakav odnos sa Srbima, pogotovo onim u Bosni i Hercegovini. Moja stranka i ja odbacujemo srpsku državu u BiH, a i protivimo se daljoj podjeli BiH kao države". citat iz texta Slobodne Bosne,za one koji ne znaju ovaj je Baji blizi od brata,i svako malo ga sisa za lovu

ODGOVORITE
Name

sudex

02.04.2015 21:13

J...bote praznici,svakako ih obicni radnici i ne praznuju. Nego pisite ima li gdje koja dnevnica da se zaradi... Praznici i laprdanje otome ne donose vrecu brasna u kuce naroda...

ODGOVORITE
Name

xxl

02.04.2015 22:39

Ma kod nas je sve u vidu praznika; novcanik,frizider, stala,njiva,radna sikta itd...

ODGOVORITE
Name

radnik

03.04.2015 03:59

Ja sam radnik. Ali nedajmo da nam Turci odredjuju praznike. Zasto Bakiru smeta da mi slavims 9 januar. Ne budite zli vec jedinstveni. Cestitam Stevandicu na principijelnosti i konstantnoj borbi protiv onih koji kradu i zele da uruse RS.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

03.04.2015 06:59

DA LI MOŽDA TREBAMO I HRVATSKU PREDSJEDNICU KOLINDU PITATI ZA NAŠE PRAZNIKE.SLAVIMO ONO ŠTO PRIPADA SRPSKOM NARODU I NIŠTA VIŠE ALI NI MANJE.

ODGOVORITE