Jovetić: Vratiće se Srbija u trku!

Srbija i Crna Gora nalaze se u katastrofalnoj situaciji, a voz za Prvenstvo Evrope polako, ali sigurno odlazi. Ipak, najbolji igrač „sokolova“ veruje da postoji put do Francuske.

Fudbal 02.04.2015 | 09:40
Jovetić: Vratiće se Srbija u trku!

Jovetić je u razgovoru za “Blic” istakao da su “orlovi” sjajan kolektiv, ali da je posle poraza od Portugala situacija ozbiljna.

- Srbiji neće biti nimalo lako s obzirom na to da su izgubili sa 2:1 od Portugala u jednoj lepoj, ali tesnoj utakmici. Uprkos tome “orlovi” imaju odličan tim, sa fenomenalnim pojednicima, mislim da je to svima jasno, te sam siguran da će se do kraja boriti za odlazak na Evropsko prvenstvo. Vratiće se Srbija u trku za Evro, ništa još nije gotovo - kaže Jovetić.

Da li je prekid meča sa Rusijom mogao da se izbegne?

- Dosad su dolazile mnoge reprezentacije u Podgoricu i nikad nije bilo ni najmanjih incidenta, ne znam otkud ovakav epilog. Nije bilo namere da se pogodi golman, u to verujem, i iskreno mi je žao što se to dogodilo... Izvinjavam se Akinfejevu u ime svih!

Kakve šanse Crna Gora sada ima da se plasira na Evro?

- Sve dok postoje šanse da idemo dalje, mi ćemo se boriti. Ipak, nije sve do nas i našeg zalaganja, mnogo zavisi od toga kakva će odluka UEFA biti povodom situacije. Moramo da sačekamo epilog, a onda i da napravimo plan. Znam da nije lako.

Siti je još u igri da bude šampion?

- Prednost je velika i biće veoma teško, ali mi moramo da gledamo prvo u naše dvorište i pobedimo naše utakmice, potom ćemo da se nadamo kiksevima vodećeg Čelsija. Siti i Čelsi imaju kvalitetne timove, nikada se ne zna šta može naredno kolo doneti.

Planovi za budućnost, ostanak ili odlazak iz Sitija?
- Ne znam još ništa. Sačekaću kraj sezone, vidim da su ponude tu, ali prvobitno ću doneti najbolju odluku za sebe - dodao je Jovetić.

Komentari / 0

Ostavite komentar