Vučić: Ne povlačimo ambasadora iz Zagreba

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija neće povlačiti svog ambasadora iz Hrvatske niti će slati ijedan loš signal Hrvatskoj i dodao da će pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića da razgovaraju telefonom.

Srbija 01.04.2015 | 21:06
Vučić: Ne povlačimo ambasadora iz Zagreba

"Mislim da Srbija i Hrvatska moraju da sarađuju neuporedivo bolje", rekao je Vučić za RTS u Bratislavi i rekao da će po povratku iz Slovačke pozvati hrvatskog premijera.

"Mi ćemo sa naše strane da zaustavimo svaku vrstu retorike koja bi dalje potpirivala loše strasti, a sa druge strane zamoliću i premijera Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji", rekao je.

Što se tiče našeg poštovanja prema Hrvatskoj imaće ga, rekao je Vučić.

"Nema nikakve sumnje", odgovorio je Vučić na pitanje da li ambasador Srbije ostaje u Zagrebu i dodao da Srbija ni za teže incidente kada je ceo stadion uzvikivao "Za dom spremni" nije to radila kao ni za druge stvari i objasnio da je to ne zato što smo slabi već što smatramo da moramo da imamo svog predstavnika u Zagrebu.

"Ponašali smo se razborito tako ćemo se ponašati u ubuduće", rekao je premijer koji je istakao da Srbija neće slati nijedan loš signal Hrvatskoj.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) uputilo je ranije danas oštar protest otpravnici poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb, saopšteno je danas iz MVEP-a povodom izjava Vojislava Šešelja i njegovog paljenja hrvatske zastave u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar