Rok za legalizaciju ističe 24. maja

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić upozorila je da je rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju 24. maj, a oni koji do tada ne podnesu zahtjev ostaće bez pravne zaštite koju su imali u dvogodišnjem roku određenom za podnošenje zahtjeva.

Republika Srpska 31.03.2015 | 10:45
Rok za legalizaciju ističe 24. maja

Ona je naglasila da će nakon tog roka urbanističko–građevinski inspektori moći da pokrenu postupak rušenja bespravno izgrađenog objekta u svakom trenutku - bilo da postupaju po nečijoj prijavi ili po službenoj dužnosti.

Golićeva je za "Večernje novosti" rekla da se za objekat za koji je podnesen zahtjev za legalizaciju ne može izvršiti rješenje o rušenju sve dok se pravosnažno ne završi postupak legalizacije.

Ona kaže da bi za od legalizacije lokalne zajednice mogle dobiti više stotina miliona KM, a nije poznato koliko tačno, jer bi se morao znati tačan broj nelegalno izgrađenih objekata i njihova površina.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

arhitekta

31.03.2015 11:40

OK. LOKALNE ZAJEDNICE BI DOBILE NEKOLIKO STOTINA MILIONA OD LEGALIZACIJE BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA. KAD RJEŠITE RADIŠIĆE, I OSTALE I KAD NAPLATITE NAKNADE OD NJIH BIĆE VAM DOVOLJNO JER SE TU RADI O KAPITALNIM INVESTICIJAMA I OBJEKTIMA A NE O IZBJEGLIČKIM KUĆAMA I KUĆAMA BORACA KOJIMA SE DANAS ISPLAĆUJE BORAČKI DODATAK NA GODIŠNJEM NIVOU PA BI MOGLI TO ISTO POVRATITI U BUDŽET. JADNA SMO MI DRŽAVA SA TAKVOM VLAŠĆU.

ODGOVORITE
Name

Ranko

31.03.2015 11:59

Drago mi je da svecano uvodi se red,samo napred

ODGOVORITE