Domaćini su SP, a ne zanima ih fudbal!

Katar pobedio Sloveniju, tribine u Dohi sablasno prazne! Fudbaler Partizana Branko Ilić nije dobio priliku za igru, pa je ceo meč presedeo na klupi Slovenije kojoj je ovo treći poraz u poslednje četiri utakmice.

Fudbal 31.03.2015 | 12:20
Domaćini su SP, a ne zanima ih fudbal!

Fudbaleri Katara pobedili su selekciju Slovenije sa 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Abdulah bin Kalifa u Dohi. Ono što je obeležilo ovaj meč nije ni gol, ni visoki kvalitet prikazane igre već gotovo bizarna poseta jer na tribinama nije bilo više od par desetina navijača.

Podatak koji ne uliva baš nadu jer se radi o zemlji koja će 2022. godine organizovati Svetsko prvenstvo u fudbalu. Da sve bude gore, kadrovi sa stadiona pokazali su kako pusto i sablasno deluje ovaj objekat, a utisak je da čak ni članovi najuže rodbine nisu došli da gledaju svoje najbliže koji nose dres nacionalnog tima.

Doduše, sigurno je da će se sve to izgledati mnogo bolje, ali domaći navijači očigledno još nemaju naviku da bodre reprezentaciju.

Kao i nedavno na Svetskom šampionatu u rukometu koje je organizovao Katar, u domaćem timu bilo je najmanje onih koji su rođeni u toj zemlji, tako da je i fudbalska reprezentacija svojevrstan skup plaćenika.

Ipak, strelac jedinog pogotka na ovoj utakmici bio je Abdelkarim Hasan, momak rođen u Dohi, koji je u prvom minutu drugog poluvremena prevario Jana Oblaka. Inače, Hasan je član ekipe Al Sad za koju će od leta igrati i legendarni španski reprezentativac Ćavi.

Fudbaler Partizana Branko Ilić nije dobio priliku za igru, pa je ceo meč presedeo na klupi Slovenije kojoj je ovo treći poraz u poslednje četiri utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar