Meša hoće pobjedu i u Beču!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević očekuje od "zmajeva" pozitivan utisak i rezultat protiv Austrije, koja je po njegovom mišljenju mnogo opasnija od Andore. Ibrahim Šehić napustio pripreme uz dozvolu.

Fudbal 31.03.2015 | 08:00
Meša hoće pobjedu i u Beču!

Golman Ibrahim Šehić je napustio pripreme uz odobrenje stručnog štaba jer ima važnu utakmicu svog kluba Karabaga u borbi za titulu, potvrdio je Mehmed Baždarević agenciji "Anadolija".

Selektor BiH je rekao da je atmosfera u ekipi dobra te da će dati šansu pojedinim igračima koje je pozvao ali će fokus biti na formiranju snažnog tima koji će ostvariti dobar rezultat sutra u Beču.

"Mi ćemo nastojati da napravimo najbolji sastav i da u istom momentu damo priliku nekim drugim igračima. Ona prva utakmica je bila izuzetno važna ali i ova je i daćemo sve od sebe da ostavimo dobar utisak i ostvarimo dobar rezultat. Znamo da je sutrašnji protivnik mnogo jači i ozbiljniji nego Andora i moramo biti spremni na sve da odgovorimo na to", rekao je Baždarević.

Popularni Meša je naglasio da su svi igrači zdravi i spremni da konkurišu za utakmicu. U blizini hotela u kojem su smješteni reprezentativci BiH nalazi se veliki broj navijača kojima nije dozvoljen ulazak pa koriste priliku da se fotografišu s igračima ispred hotela.

Da su spremni za utakmicu potvrdili su i "zmajevi" Ermin Bičakčić i Izet Hajrović, igrači Hofenhajma i Verdera iz Bremena.

"Poslije posljednje pobjede ambijent je odličan. Spremni smo za utakmicu s Austrijom. Biće to veoma jak test, imaju veoma dobru ekipu ali mi smo sto odsto spremni za ovu utakmicu. Znamo da ćemo imati veoma veliku podršku navijača tako da jedva čekamo da utakmica počne sutra", rekao je Bičakčić.

I Izet Hajrović očekuje pobjedu.

"Očekujem pobjedu. Spremni smo za utakmicu, Austrija ima super ekipu. Prvi su u svojoj kvalifikacionoj grupi tako da moramo biti spremni i nadam se da ćemo pobijediti. Biće puno naših navijača iz cijele Evrope. Vjerujem da ćemo odigrati super utakmicu", rekao je Hajrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar