Svaki treći vozač izbjegava autoput Banjaluka-Gradiška

Na autoputu Banjaluka – Gradiška od početka rada naplatne stanice Jakupovci u prosjeku je za 30 odsto smanjen dnevni protok saobraćaja.

Republika Srpska 30.03.2015 | 09:41
Svaki treći vozač izbjegava autoput Banjaluka-Gradiška

To su potvrdili iz preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“, iz kojeg kažu da je ovo smanjenje u granicama očekivanog.

„Od 16. marta i zvaničnog puštanja u rad otvorenog sistema naplate putarine na dionici autoputa E661 Gradiška – Banjaluka tom saobraćajnicom dnevno, u prosjeku, prođe između 3.000 i 3.500 vozila“, naveli su iz „Autoputeva Republike Srpske“.

Kako ističu iz ovog preduzeća, gledano po kategorijama koje autoput koriste, najbrojnija su vozila iz prve kategorije, odnosno putnički automobili, koji učestvuju sa 90 odsto u ukupnom broju.

Stručnjaci naglašavaju da, kad vozite po autoputu, možete da uštedite znatnu količinu goriva ukoliko ujednačite brzinu na 90 kilometara na sat.

„Istraživanja su pokazala da pri toj brzini trošite preko 20 odsto goriva manje nego pri brzini od 120 kilometara na sat, ili ako je vožnja ispunjena naglim usporavanjem ili ubrzanjem„, naglašava Milenko Jaćimović, inženjer saobraćaja.

Jaćimović, koji je i predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Banjaluka, naglašava da je na autoputu najniži stepen ugroženosti, a vožnja je bezbjednija, brža i udobnija.

„Kretanje vozilima starom trasom kroz prigradske sredine Trn, Klašnice, te kroz Laktaše pa do Gradiške dovodi do isuviše malog rastojanja od vozila i nepotrebnog usporavanja i ubrzanja, čime se potrošnja goriva povećava do šest odsto. Potrošnja goriva u momentu kretanja vozila s mjesta znatno je veća nego kada se vozilo kreće ujednačenom brzinom“, pojašnjava Jaćimović.

Dakle, stručnjaci savjetuju da se koristi autoput, a isto, zasigurno, preporučuju i stanovnici Laktaša, koji su proteklih dana bili svjedoci velikih gužvi u njihovom gradu, baš zato što su neki vozači izbjegavali naplatu putarine.

„Preko dana, od sedam do 10 časova, ulica se ne može preći ni pješke, a o vozilima da ne govorimo. Uzrok je, naravno, to što je počela naplata putarine„, naveo je jedan vozač iz Laktaša.

Inače, Dušan Topić, direktor „Autoputeva Republike Srpske“, rekao je ranije da su očekivanja da trenutnim intenzitetom saobraćaja i uz važeći cjenovnik za godinu budu vraćena kompletna uložena sredstva u izgradnju naplatnih kućica, a da bi u naredne dvije godine bila finansijski pokrivena izgradnja preostalih kućica na ostalim pristupnim tačkama na autoputu.

Kada je riječ o cijenama, za automobile putarina košta dvije marke, a za automobile s prikolicom, kombije i manje kamione četiri marke. Za autobuse cijena je šest, a za teške kamione i one s prikolicama 10 maraka.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

jovan

30.03.2015 09:48

Dok su priznali da je 30 % smanjen protok saobracaja,mozemo samo zamisliti koliko ja stvarno smanjen.E sad treba postaviti pitanje koliko je to placeno,na ciju incjativu je to gradjeno,ko je vrsio ekonomsku analizu? i svo to poslati na sud ,da odgovaraju,ali samo pod uslovom da ne mogu koristiti kao opravdanje svjetsku ekonomsku krizu,jer je taj izgovor vec otrcan.

ODGOVORITE
Name

Auto puteljko

30.03.2015 13:16

Cuj onog inzinjera,manje se trosi gorivo kad se ide autoputem i to 90km. na sat,kao prvo ko vozi 90km. na autoputu,drugo dok sa autoputa stignem do Gradiske onim puteljkom,potrosim i vremena i goriva toliko koliko ustedim, (ako ustedim).Tako da, zaobilazim u sirokom luku Bajin auto put, i tako najjednostavnije ustedim i to tacno 2 km,I to 100% ,za razliku od onog inzinjera koji vozi 90 na autoputu,i stedi gorivo. Smesno je ono ,ocekivali su smanjen saobracaj,a sto nam nekazu sta to dalje ocekuju,hocel se smanjit ili povecat saobracaj. Pojma nemaju ni o cemu. Dok ne naprave most sa Hrvatskom,jos malo pa nece biti zive duse na Bajinom autoputeljku.

ODGOVORITE
Name

vuk

30.03.2015 14:52

E pravi si puteljko

ODGOVORITE
Name

Boki

30.03.2015 15:27

Ne ulazeci u analize koliko je kostao autoput mislim da je svaki isplatljiv. Kao prvo autoput treba da rastereti lokalni ali se mora menjat zakon o sabracaju, za teretna motorna vozila kojim je zabranjeno da koriste regionalne i magistralne puteve u koliko postoji autoput.

ODGOVORITE
Name

Boki

30.03.2015 21:20

Kao prvo u kojoj to zemlji se naplacuje putarina na auto putu koji je gradila drzava?samo tamo gdje je privatna firma vlasnik autoputa se naplacuje putarina.Recimo Italija 3 procenta autoputeva pripada drzavi i tamo nema putarine .Njemacka sve uvlasnistvu drzave i nema putarine za nikoga izuzev kamiona i to u zadnjih par god. Znaci pljacka naroda opet tog istog koji ce dugo vracati kredit za taj puteljak prema vodi i jos da placa da se vozi njime

Name

vozač

30.03.2015 15:53

U Laktašima je saobraćajni kolaps. Mnogi izbjegavaju platiti 2KM (i još 2KM u povratku) za 3km takozvanog autoputa i idu kroz centar laktaša. Ako ćemo pošteno to nije nikakav autoput nego su Laktaši bili dobili zaobilaznicu a sada je više praktično nema. Dvije naplatne rampe su uzaludno napravljene - bačeno nekoliko miliona maraka. Još jedan promašaj režima koji je baš ekspert za sve uraditi naopako.

ODGOVORITE