A Srbija na Portugalce kreće bez...?!

...Markovića, Ljajić u startnoj postavi, Ivanović definitivno štoper! Radovan Ćurčić se odlučio za formaciju 4-2-3-1, Matić i Petrović tandem zadnjih veznih.

Fudbal 29.03.2015 | 18:40
A Srbija na Portugalce kreće bez...?!

Kao trener Javora iz Ivanjice pobeđivao je Crvenu zvezdu i Partizan, kao kormilar mlade reprezentacije bio je bolji od Belgije i Italije... Njegov trenerski uspeh kulminirao je u dvomeču sa Španijom kada je u Kadizu oborio nikad jaču selekciju Furije... Međutim, zna Radovan Ćurčić da će to sve pasti u vodu onog trenutka kada počene meč na stadionu Benfike. Javnost će mu suditi po duelu sa Portugalom, jer prava na grešku nemamo.

Otuda skromni Ivanjičanin nije želeo da poput mnogih prethodnika izmišlja toplu vodu i saseče krila Orlovima taktičkim imprvozacijama kao brojni prethodnici. Prema saznanjima MOZZART Sporta Radovan Ćurčić će na teren Luža poslati ono najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

Istina, donekle iznenađenje predstavlja podatak da će krilni fudbaler Liverpula Lazar Marković meč početi na klupi za rezervne igrače. Popularni Markec odlično poznaje travu stadiona Benfike, njegovo pojavljivanje bi uteralo strah u kosti defanzivcima Portugalije, ali zbog činjenice da Markovićeva igra na Enfildu ove sezone nije baš bila ubedljiva, Ćurčić je prednost na krilnim pozicijama dao Tadiću i Tošiću. Za kreaciju će pored pomenutog tandema biti zadužen i predvodnik u nacionalni tim Adem Ljajić. Vrlo respektabilna trojka koja bi prema svim paramterima morala da nahrani upotrebljivim loptama Aleksandra Mitrovića.

Ćurčić se odlučio da svoju vojsku poređa u formaciju 4-2-3-1. Srce i pluća našeg tima u takvom sistemu biće Nemanja Matić i Radoslav Petrović. As Čelsija je sjajno delovao u tandemu sa Raćom na nekoliko prijateljskih utakmica. Posebno su ostavili upečtaljiv utisak protiv Brazila i to je vrlo verovatno bila ideja vodilja Radovana Ćurčića.

Posle povrede Biševca i novog otkaza Nevena Subotića Ćurčić nije imao mnogo prostora za manevar u poslednjoj liniji. Kapiten Branislav Ivanović će, kao što je odavno poznato, biti prekomandovan u centralni deo odbrane, gde će dejstvovati i Matija Nastasića. Bilo bi sjajno da sjajnu formu iz Lacija Dušan Basta prenese u reprezentativni tabor... Levi bok je rezervisan za Kolarova, dok je na golu neprikosnoveni Vladimir Stojković.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

KS

29.03.2015 17:20

Konacno pobjeda!!!

ODGOVORITE
Name

RR

29.03.2015 17:34

Bolja ne moze biti.Naprijed ORLOVI.

ODGOVORITE
Name

Bih

29.03.2015 17:40

Naprijed Portugal. Sredite orlice da budu jos manji orlici. .Pozdrav za BNTV portaal iz srbije

ODGOVORITE
Name

aco

29.03.2015 17:52

bn je srpska tv zasto oni ne prenose mec

ODGOVORITE
Name

Ronaldo

29.03.2015 18:56

Jeeeeeeeeeessssssss 1:0

ODGOVORITE
Name

Ronaldo

29.03.2015 20:05

Jeeeeeeeeeessssssss 2:1

ODGOVORITE